Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mount & Blade: Warband

Jaha, då var det dags, Mount & Blade: Warband. Nya vapen, ny fraktion, nya hästar, nya soldater..... och MULTIPLAYERLÄGE!!!!!

Singleplayer: Man får lov att skapa sin egen karaktär med bakrund och föräldrarnas yrken. Sedan kastas man ut i Calradia, ett land som är uppdelat i flera olika fraktioner som konstant kämpar för större områden. Du börjar på en gata och en man kommer emot dig. Mannen är en bandit som bara helt utan förvarning försöker döda dig. När han brutalt nog är nerkämpad av dig så kommer en till man mot dig. Han är en handelsman och ber dig om hjälp med en uppgift, samla fem män. Du kan välja att gå med på det eller inte. sedan kommer du ut på världskartan (som ser ut som skit) och kan resa runt. smart är att resa till närmsta by och rekrytera män. när du har samlat ihop fem st. så ska du tillbaka till handelsmannen och rapportera in. Han ger dig en ny uppgift, ta reda på var banditernas gömställe är och rädda hans bror. När du har gjort detta och kommit tillbaka ska du strida på gatorna i staden mot banditerna. Sen startar det riktiga äventyret. Som är abslout ingenting, det finns absolut inga krav på vad du ska göra, utan du får lov att göra och bli vad du vill. Vill du bli banditkung? Krigsherre? Kung över ditt eget land? Handelsman eller riddare? Visst, gör vad du vill, världen kan du vad du vill i.


Det första du borde göra är att rekrytera fler soldater. Sedan borde du uppsöka en fraktion och ta arbete. Om du väljer att slåss för ett lag så måste du först vinna kungens/Shanens/Sultanens gunst och sedan kan du tjänstgöra som vasall och slåss för din kung. Troligtvis så kommer du kastas ut i episka strider rätt så snart mmed 150 krigare.


Multiplayer: Gör din profil, slåss i medeltidstema mot fienderna i Deathmatch, Team Deatchmatch, Capture the Flag, Siege, Battle och Duel. Slåss mot (officiellt) upp till 63 andra i stora maps. Inofficiellt kan man slåss med 221 motståndare.


En grej som är intressant är Moddningen. Banor, soldater, hästar, världar och Moduler finns i massvis att ladda ner.

Slutsats:

Grafik: 6/10

Spelbarhet: 9/10

Hållbarhet: 10/10

Spelglädje: 8/10

Roligt spel som är kul i början men man snabbt tröttnar på. Köp det om du har Steam, ROLIGT

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10