Svenska
MEDLEMSRECENSION

Brütal Legend

Brütal Legend är inte för alla. Tycker du inte om Heavy Metal, eller någon sorts form av rock är detta spel inget för dig. För dem som tycker om det kan jag bara säga att detta är ett rikitigt "Must buy".

Huvudpersonen är Eddie Riggs, och som förmodligen alla vet nu, gör Jack Black hans röst. Han jobbar som roadie åt ett ej-namngivet Heavy Metal band som, tja, har anpassat sig till den moderna tiden. Något som Eddie är starkt emot. Utan att spoila för mycket så verkar Eddie omkomma under en scen olycka men teleporteras till en (Skithäftig!!) Heavy Metal värld. Du börjar direkt slakta ondskefulla demoner med en yxa med stort skaft och en gitarr som kan elektrifiera eller bränna upp fiendernas rövar.
Väldigt snart möter du Ophelia, en glad o farlig tjej som slåss för den mänskliga motståndsrörelsen. En annan (Betydligt kraftfullare) demon, Deviculus, har förslavat världen etc. Det finns mycket mer att berätta men jag orkar tyvärr inte.

Eddie Riggs i all ära men det finns en hel drös med coola, badassiga och minnesvärda biroller i spelet. Som "The Guardian of Metal", Lars och "The Kill Master". Även dina svagaste underhuggare är väldigt roliga och minnesvärda. Alla har dessutom närmast perkfekt voiceacting från bl.a Ozzy Osbourne, Rob Halford och Lemmy Kilmister.

Miljöerna är underbart vackra. Det finns inget överflöd av olika miljöer, men det behövs inte. Allt finns med här; ängar, snöiga berg och djunglar. (Lite till kanske) Detta utspelar sig i en öppen värld och det innebär naturligtvis transport sträckor. Dessa är dock inget problem eftersom man får se miljöerna i all sin prakt och man får åka omkring i en ascool hotrod: "The Deuce", som man kan utrusta med maskingevär, minor i backluckan James Bond style och extra boost och lite mer godsaker. Man kan även uppgradera sin yxa och gitarr. Vafan man kan t.o.m köpa och placera ut sten huvuden på ett berg,
Mt. Rushmore, någon?

Det finns även en del sido uppdrag som kan vara rätt så kul och förlänger defenetivt antalet timmar du kommer spendera på spelet. Normalt går du omkring i 3:e person och slaktar demoner (senare Emo zombies) på löpande band men när du kommer till dem stora striderna förändras spelet drastiskt och förvandlas till ett startegi spel. Det är väldigt roligt att bygga souvenir shopper över "fan-geysrar" som då resulterar i att konstiga fan-spöken (?) strömmar till din scen och ger dig mer valuta. Detta strategi-moment kan spelas utanför själva spelet offline mot bottar eller online. Jag spelade dock inte online eftersom jag suger på startegi över nätet.

Men det finns såklart några nackdelar. När du klarar av spelet så är det rätt så tråkigt, visserligen finns det sido uppdrag, men dessa går ej att spela om. Det går att välja specifika uppdrag från storyn och spela om dem, men det är inte lika roligt som första gången. När man ska spela en match (strategi delen) mot bottar tillför datorn inte mycket. Jag spelade dock bara på medium så de kanske är smartare på högre nivåer.

+Intressant upplägg, najsiga karaktärer, roliga miljöer, bra story.
- Tråkigt när man är färdig, kan ej spela om sido uppdrag.

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10