Svenska
MEDLEMSRECENSION

Army of Two: The 40th Day

Ett av de bästa Co-Op spelen.

Salem och rios tar de första stegen ut i det stekheta och hektiska Shanghai.
De pratar med Alice via comradio, hon frågar hur de triv i Shanghai. salem Svarar lite vitsigt: "I feel tall" och "It's hot" medan Rios tar en lite mer proffesionell approach på det.

man är ute på ett simpelt uppdrag, Träffa en kontakt sedan rensa en del av staden på legosoldatsdrägg.
Allt Går som planerat ända tills de får ett nytt samtal från Alice där det visar sig att de ett par extra tusen dollar om de dödar kontakten.
Här introduceras ett nytt spelmoment i det nya Army of Two. Du ska göra ett så kallat "Morality Choice", antingen så gör du en elak gärning för att få lite extra cash eller något häftigt nytt vapen. Eller! Så skippar du de extra mynten och gör en god gärning för att civilbefolkningen i Shanghai ska se dig mer som en riktig hjälte istället för en pengagirig Legosoldat.

Synd är dock att dessa moment finns allt för få av. Men de gånger de väl kommer så är det alltid kul att följa konsekvenserna av sina val i cutscenes i form av Graphic Novels.

Miljövariationen är dock inte så jättestor, det är ofta samma sönderbombade grå/bruna/röde/orangea miljöer som mot slutet är nästan endast röd/gråa. Men något som får dig att aldrig riktigt tänka: "Här har jag vart förut, åtminståne ser det ut så...", är att Spelet avbryter med ett zoo samt en galleria (där man går skillda vägar och få klara sig själv en stund). en välbehövd paus från allt pangande på Shanghais sönderbombade gator.

Att uppgradera vapen är som vanligt kul. Att sätta på en skruvmejsel som bajonett är sådär härligt humoristiskt istället för en vanligt bajonett. Precis som en gammal colaburk istället för en traditionell ljuddämpare. Man kan som vanligt pimpa vapnen också. Antingen så Pimpar du ditt vapen på klassiskt vis (dvs. Guld/Silver platenterat) eller så lägger du till någon frän camo som passar in för det området du rör dig i 8 inget av detta påverkar spelsättet mer än att cama tonar ner aggro samt klassisk pimpning tonar upp den rejält).

Spelkontrollen är mycket bättre än i det första spelet och det handlar som vanligt om att en person ska dra all aggro (dra fiendeeld till sig genom att skjuta utav bara helsikke) medan den andra (som praktiskt taget är osynlig när den andra har aggro) ska flanka och beta av fienderna en efter en.

Vapnen är riktigt grymma och det finns många möjligheter att uppgradera, samt Nolan North som Salem är en mer klockren röst än i det första spelet. Röstskådespelet är riktigt bra, speciellt för Salem och Rios, då de är de som pratar mest.

Svårighetsgraden ökas jämnt med hela spelets gång. Det är balanserat och välgjort.
Slutstriden är väldigt hektisk, men jag ska inte avslöja för mycket.

Singelplayer delen klarar av att stå mer på egna ben nu även fast Co-Op is the way to go.
Spelkontrollen vinner också enormt mycket på att skjut knapp och melee är två olika knappar denna gång (TACK!)
Som sagt så går inget upp mot en skrikig kampanj i soffan brevid en polare via splitscreen

Plus: Bättre Spelkontroll än det första spelet, riktigt bra vapen och ständigt flyt i spelet
Minus: Inte så stor miljövariation, För lite Morality Choises

En Co-Op upplevelse som ingen bör missa

Samlat betyg: 7.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10