Svenska
MEDLEMSRECENSION

Battlefield 1943

När jag först började att spela Battlefield-serien, var jag inte inte mer än 7 år. Det första spelet som jag då fick ta del av var Battlefield 1942.

Just då tyckte jag att det var ett underbart spel, med varierande miljöer. Så när Battlefield 1943 släpptes var jag självklart nyfiken på gur det skulle vara.

När Dice nu åter kommer till andra världskriget, har det nu inte lika står variation som innan. Man har bestämt sig att bara fokusera på att kriget i Stilla Havet, men kriget i Europa har man helt glömt bort. Synd tycker jag, för jag saknar verkligen lite närstrids action i Berlin.

Dice har gjort om 3 stycken gamla banor från orginal spelet; Wake Island, Iwo Jima och Gudalcanal. På dessa banor finns det fullt med fordon, allt från flygplan till stridsvagnar.

Förstörelsen som fanns i Battlefield: Bad Company har även inkluderats. Nästan allt går att förstöra och efter en match ser banan helt total förstörd ut. Dessutom är grafiken underbar. Jag tror inte det finns ett snyggare Arcade spel att skaffa.

Eftersom att det bara finns en multiplayer del med bara tre banor blir det snabbt lite tråkigt. Det finns ju inte heller någon singleplayer att ha kul i, men det behövs nästan aldrig.

När du startar en match kan du välja mellan tre klasser. Anti-infantry, anti-tank och sniper. Att man bara kan välja mellan tre klasser gör spelet lite begränsat.

Så för att sammanfatta. Gillar du Battlefield och vill ha lite variation, är Battlefield 1943 ett spel för dig. Det kan bli tråkigt i längden, men det är ändå värt pengarna.

Medlemsrecensioner14
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10