Svenska
MEDLEMSRECENSION

Overlord II

Conquer and prosper!
Nja, kanske inte riktigt. Det är inte svårt att recensera Overlord II. Faktum är att jag vet precis hur jag ska beskriva det.

Ett pussligt-ondskefullt-äventyrs-harem-av-härlig-fullkomlighet-och-sm
å-filurer.

Du själv är den tystlåtne Overlord, Herr Elak, som styr Minions över banor för att sätta dina ondskefulla planer i verket. Under spelets gång kommer du att träffa på olika raser så som alver, människor, olika sorters minions m.fl. Favoriten är ju så klart en hippy-alv som kommer att förpesta din tillvaro.

Tyvärr kan man inte vara fullt så elak som man kanske skulle vilja vara. Leva ut sina innersta fantasier osv, men för vissa (inte fullt så ondskefulla människor) så kanske detta räcker.

Spelet är ett pussel, du styr en grupp minions för att stå på en pressure-plate medan en annan grupp måste göra något helt annat. Inte ett särskilt svårt spel men stundom så fick man ju en knäpp på spelkontrollen som vägrade göra som man själv ville. Om detta berodde på viss problematik inom spelet eller ens egna fallerande hårdvara.

Man har två sätt att vinna på; Förstöra eller att Överta.
Det vill säga att man antingen förstör allt man ser, tar över allt man ser eller gör en härlig blandning av de båda. Hatar man ett folkslag mer än det andra så är det ju bara att ta fram yxan.

Det är humoristiskt och med mycket skämt trots det faktum att du ska föreställa en ondskefull och grym härskare vilket får dig att undra om det är så roligt att vara ond som spelet får dig att tro. Med största sannolikhet är det så.

Vill man ha några timmars skrockande så är det bara att ge sig ut och köpa det.

Tips från coachen: När du finner dig själv oförmögen att klara ett pussel, ta ett djupt andetag och släng ut skiten genom fönstret. Funkar varje gång. *tummen upp*

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10