Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

L.A. Noire

Året är 1947, Los Angeles har sina guldår då filmbranschen har framgångar i exklusiva Hollywood. Men det finns alltid en bakskugga, 40-talet speglades av våld och mord. Kan detta våld få ett slut tack vare en före detta krigshjälte som återvänder hem som en simpel polisman?

Ett bra spel, jag blir lätt underhållen av historiska spel och Rockstar Games visar återigen att det är en sak att rulla vidare med, för att inte nämna Red dead redemption (2010).

Rockstar bryter mönstret hos deras spel genom att göra L.A noire väldigt linjärt, om inte för mycket. Själv uppskattar jag mer "sandbox" men smaken är ju inviduell. Spelet börjar förvånandsvärt lugnt och spelaren rycks med tiden in i handlingen som slutar i en riktig thriller. Jag har alltid haft en försmak av att en lugn början ger en mer inlevelse i spelet på slutet, det Rockstar games genomgående gör så bra.

Genom att spela LAPD detektiven Cole Phelps så sätts dina tankar igång genom att oftast lösa mordfall, vilket är under stora tider underhållande. Att hitta ledtrådar till att lösa mordfall är något jag verkligen gillar, men då måste kontrollerna bli lite mindre yviga, till exempel när man undersöker lik.

Genom det nya kamera systemet så blir personers ansikten otroligt livfulla och realistiska, under intervjuning av en misstänkt så finns alternativen true, doubt och lie, omöjligt att veta säger de flesta, men det nya kamerasystemet gör det läskigt realistiskt så att spelaren ser om den misstänkte ljuger. Detta har inte setts förut och denna teknik är enastående, stort plus!

Handlingen verkar välgjord, som vanligt har Rockstar games väldigt många starka personligheter och att inte lösa mordfall med samma partner hela spelet ger fler perspektiv om typer av mordfall. Du börjar som trafik polis, sedan Homocide (dråp) dektetiv, Vice och till sist Arston. Under denna resa så får du olika typer av mord, just bra för variationen som jag saknar av spelet, man får inte riktigt den där Noire känslan.

Spelet har en otrolig grafik som just Rockstar är kända för, bästa skådespeleriet någonsin och handlingen verkar genomtänkt. Dock är spelet för linjärt och för lite action så spelet får betyget 7/10. Men trots allt ett bra spel av Rockstar Games 2011. Dels varför jag sätter en 7 är att pressen är stor på Rockstar games att gång på gång ska underhålla oss spelare på högsta nivå. Men det här temat är vågat, likaså Vilda västern men de utför det på ett sätt som inget annat spelföretag kan göra. Fortsätt med det Rockstar, jag skulle vilja se mer historiska spel av dom, gärna längre bak i tiden (Romartiden rekommenderas).

Varför ska du köpa L.A noire:
Om du är ett fan av Rockstar games så kommer du underhållas av detta spel. Om du är ute efter mer än att bara skjuta så rekommenderar jag detta spel för dig, dels handlingen men hur man själv sätts in i spelet genom att själv lösa fallen. Har du spelat Mafia 2 (2010) och gillade det så är det här spelet som gjort för dig

Varför ska du inte köpa L.A noire:
Du som inte är vän med ditt tålamod bör undvika det här spelet då det är enformigt och har en brist på action.

Musik: 7/10
Grafik: 9/10
Kontroller: 8/10
Hållbarhet: 7/10
Spelbarhet: 8/10
Slutgiltigt betyg: 7/10

+ i spelet:
Snygg grafik
Bra röster/skådespeleri
Biljakter
Handlingen
Slutet
- i spelet:
Linjärt
Enformigt
Buggigt
Lite action
Fick ej veta hur sista fallet slutade!

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10