Svenska
MEDLEMSRECENSION

Infamous 2

Efter att ha tänkt igenom så har jag kommit på att jag recenserar för några dåliga spel och för det är jag ledsen :). Nå nog med det nu till inFAMOUS 2, inFAMOUS 2 är en sequel till inFAMOUS, där Cole MacGrath en före detta vanlig person fått elektriska super-krafter av ett mysteriskt föremål (kallat The Ray Sphere) och blivit ''en så kallad mutant''.
Men eftersom inFAMOUS 2 är en sequel så rekommenderar jag att ni köper det första inFAMOUS först, för att om ni inte har spelat det första spelet än så kommer ni inte förstå särskilt mycket i det här.

inFAMOUS 2 börjar där inFAMOUS slutade Cole måste den här gången iväg till New Marias för att få nya krafter så han kan besegra The Beast när den kommer för att förgöra världen. Men Cole's plan brister när de precis ska ge sig av för The Beast är nämligen här.
Efter att ha slagits mot The Beast och förlorat flyr Cole till New Marias med vännen Zeke och Agenten Kuo för att samla nya krafter, så han kan förgöra The Beast en gång för alla. Men New Marias är inte som förr, för en grupp kallad The Millita har kontrol över staden och deras nazist liknande ledare Bertrand försöker göra sig av med alla ''mutanter''.

Detta gör storyn väldigt intressant, men det är inte allt för under spelets gång kommer många nya hemligheter fram och målet kan kommas att ändras det bror på hur man vill spela.
För det här spelet är inte bara gör si gör så, nej du som spelare kan bestämma om du vill vara stadens bekydare, en god man som hjälper folket. Eller the demon of New Marias (låter bekant?) och offra folk för att nå dina själviska mål.

Detta leder till att många gånger under spelet kommer man att undra vad man vill och valen kan vara svåra, tro mig. Och det här leder ofta till olika konsekvenser på vad man väljer.
Det är inte som i det första inFAMOUS där man bara valde utan några direkta konsekvenser. Men eftersom detta är ett open-world game så hade det inte varit tillräckligt om det bara fanns main-quests och inga side-quests.
Tur nog finns det väldigt många Side-Quests och andra bonus saker som kan hålla er upptagna i staden efter att ni har klarat spelet. Något som störde mig lite dock var att en stor del av alla Side-Quest var på stort sätt samma (inte like enformigt som det första spelets side-quests men fortfarande är det inte perfekt).

Melee systemet är förbättrat så nu känns det inte meningslöst att gå in i när strid för Cole's vän Zeke har nämligen skapat ett elektriskt svärd liknande vapen kallat Amp som är väldigt underhållande att använda. Självklart får Cole nya krafter i New Marias (varför skulle man annars va där? semester?) genom att absorbera energi från Blast Cores så får man nya och kraftfulla, krafter.
Och att använda Cole's blixtar på hans fiender är lika underhållande som alltid. Men det finns ett problem jag inte kunde sluta märka och det var att kameran ofta freakade ut vilket blev riktigt jobbigt i vissa svårare strider senare i spelet.

Grafiken och Ljudet i inFAMOUS 2 har blivit uppgraderade sen det senaste spelet, grafiken är Serietidnings liknande som passar in i New Marias, man kommer också få utforska olika miljöer i New Marias från stadens buller till träskets djungler. Ljudet är också bra, från röst-skådisarna's jobb till ljud effekterna från vapen och miljöns alla ljud. Något dock jag märkte va att Cole's röst inte var samma som i det första spelet, vilket visade sig vara rätt, men det är inte negativt hans nya röst är faktiskt bättre.

inFAMOUS 2 är mycket bättre än det första spelet men vissa problem finns fortfarande men de problemen är inte för stora och borde inte få er att undvika detta spel så jag ger inFAMOUS 2:

Grafik:8/10
Ljud:9/10
Spelbarhet:9/10
Hållbarhet:8/10
inFAMOUS 2 betyg:9/10

(The beast is coming are you prepared?)

Samlat betyg: 8.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10