Svenska
MEDLEMSRECENSION

Sonic Heroes

Skrivet av: robomon   2011-06-21

Man hör ofta äldre gamers prata om hur bra Sonic var förr. På den tiden var Sonic i 2D. Sonic Heroes däremot är i 3D, och det är ett perfekt exempel varför 3D inte alltid är det bästa valet.

Eggman har gjort något dumt och nu måste Sonic, Tails och Knuckels stoppa honom. Det finns tre andra lag att spela som men alla lag har samma färdigheter. Den ända skillnaden är svårighetsgraderna.

Sonic kan springa fort (såklart) och han kan döda fiender att springa in i dem.
Tails kan ta tag i sina två kompanjoner och flyga. Han kan även slänga dem på fiender.
Knuckles kan slå sina fiender. Det är allt.

Sonics attack är inte svår att träffa med men det är lättare att bli skadad. Tails attack är lätt att träffa med men tar längre tid att göra än Knuckles attack som bara är att trycka på attack knappen.
Striderna är alltså aldrig utmanande eller varierande. Du kan tvinga dig själv att använda Tails eller Sonics attack som omväxling, tyvärr är de lika tråkiga som Knuckles attack men de är jobbigare.

Då och då kommer delar du måste springa med Sonic. Det är här jag önskar att spelet var i 2D.
Det finns en rak rad med ringar framför dig. Det betyder att om du svänger lite åt sidan missar du dem. Alltså kommer du springa rakt fram utan att göra något annat än att håla ned en knapp.

De här är allt du kommer göra i Sonic Heroes. Då och då kommer du trycka på en knapp eller dra i en spak men mycket mer finns det inte.

Det finns en rolig bana där du åker på spår och hoppar mellan spår. Men att ett spel är roligt i några minuter är knappast något man kan ge det beröm för.

Delbetyg:
Grafik: 6/10
Pussel: 2/10
Strider: 3/10
Bosstrider: 3/10
Handling: 2/10

+ Om du har ett barn som är 5 år eller så som alldrig har spelat ett spel förut kan de säkert gilla detta spel.

- Aldrig utmanande. Spel som riktas mot barn måste inte vara för idioter.

Samlat betyg: 5.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10