Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Witcher 2: Assassins of Kings

Att skriva denna recension var inte enkelt, för jag hade väldigt svårt att bestämma mig om The Witcher 2 är värt en 8 eller 9 i slutbetyg. Men efter att ha spelat igenom spelet 2 gånger och kollat igenom varje detalj så noga som det går, så är jag glad att säga att jag har resultatet. Fast innan vi börjar vill jag säga att det kan va vist att spela igenom The Witcher innan det här eftersom det här en sequel. Och att detta är ett spel för vuxna, eller tonåringar och inte för barn. Varför? Jo The Witcher 2 innehåller: Kvinnlig nakenhet och sex, Rasism, och mer. Med det sagt, lets get going.

The Witcher 2 börjar med att Geralt Of Rivia, en berömd witcher (witchers är slags monster jäggare) har ''kul'' med flickvännen (eller vad man ska kalla det) Triss Merigold. Det här kan de inte göra länge, för en av kung Foltest's soldater har order om att kalla Geralt till krigs planeringen (jag vill ej spoila något så jag säger ej vem de krigar mot eller vad motivet är). Efter att ha lyckats erövra staden och överlevt en drake, så måste Geralt hjälpa kung Foltest så han kan hitta sina barn. Men deras plan går dock i stöpet när kungen blir lönn-mördad och Geralt får skulden.

Efter att Geralt har lyckas fly från fängelset måste han ta hjälp av Triss och Roche för att lyckas fånga den riktiga mördaren och ren få sitt namn. Detta kommer inte gå så lätt för Geralt kommer hamna mitt i en kamp mellan alla 4 länder. Och minns ni när jag i min inFAMOUS 2 recension sa att valen var svåra och väl gjorda? I så fall glöm vad jag sa! För de är inget i jämförelse med The Witcher 2s svåra beslut, valen man kommer välja är inte svart på vitt, gott eller ont, NEJ här kommer besluten man väljer påverka smått som stort, från städer till stora länder. Vilket för mig gör storyn ännu mer episk än The Witcher's.

Fast eftersom detta är en RPG, så finns det gott om Side-quests, en lång story, mycket bra loot, mini-spel (fast de kan bliv tråkiga efter ett tag), etc etc, det finns så mycket att göra att jag ej kan säga allt. Side-Questsen är väldigt intressanta och har något med storyn att göra, och inte som i de andra flesta spel där de är totalt random, och har inget med storyn att göra.
Looting och Crafting är väldigt bra och här blir man belönad av att utforska och crafta, men pengar är något man väldigt sällan kommer att använda, eftersom de flesta bästa armours, vapen och annat är antagligen hittat eller craftat.

Combat är också mycket bättre än i The Witcher 1, nu använder man inte starka, snabba eller grupp attacker längre (bra för jag hatade dom). Nu är det mer som en Action RPG, och som sist: silver dödar monster och steel dödar människor, dvärgar och elver. Men något dåligt med combat är att targeting kan freaka ut och det kan leda till att man dör. Och det här spelet är svårt va bered på det, det är inte som fable 3, som inte har någon utmaning, det är svårt och underhållande.
Men sen finns också The Witcher Signs vilket är som magi och nu har man alla sen i början av spelet. Man kan heller inte dricka potions i mitten av en strid, nej man måste förbereda sig och dricka potions innan strid.
Något dåligt med att man inte kan dricka potions i strid är att det gör att Alchemy skill tree är meningslöst, så man kommer spendera points på swordmanship eller Signs.

Grafiken i The Witcher 2 är nästan, eller om det inte är den bästa grafiken i något spel hitils, jag försökte leta efter något dåligt i den grafiska delen men kunde inte hitta något. Alla karaktärer ser bra ut, miljön man kommer va i är varierande: en elf skog, en dvärg stad, det berömda La Valette slottet, och mer.
Ljudet däremot hittade jag fel i. Vissa röster är väldigt konstiga och de kan kännas som de inte borde vara med, musiken är väldigt bra men ibland slutade inte strids musiken att spela i flera minuter efter att jag dödat alla fiender, vilket de borde ha fixat.

Men The Witcher 2 är inte perfekt, jag sa ju förut att spelet var svårt, jo The Witcher 2 hade troligtvis inte varit så svårt som det är om, tutorialen inte sög, för det finns nästan ingen, vilket inte är bra i ett spel som kan bli väldigt utmanande. Inventoryn är heller inte bra, man kan råka slänga föremål, ta av sig armour eller ta bort svärd, och det blir svårt i affärer, (när man faktiskt ska köpa något) för man kan inte se hur mycket skada svärden gör eller hur mycker mans armour kan ta.

Trots de problem som finns kunde jag inte ogilla The Witcher 2, allt som har förbättras sen The Witcher är verkligen uppskattat. Och eftersom The Witcher 2 fick mig att göra något jag nästan aldrig gör, och det är att spela om spel som jag klarat. Sen har CD Project har sagt att de utvecklar The Witcher 3 och att de faktiskt lyssnar på fans (inte som Activision som ignorera nästan allt) och det ger mig hopp om ännu ett fantastiskt spel, så jag längtar verkligen till det. Därför ger jag The Witcher 2:

Grafik: 10/10
Ljud: 7/10
Spelbarhet: 8/10
Hållbarhet: 8/10
The Witcher 2 Betyg: 8/10

(The kingdoms are falling apart, you must find the kingslayer and stop him...).

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10