Svenska
MEDLEMSRECENSION

Resident Evil 4 (2004)

Resident Evil 4 Wii är och förblir än idag det vassaste spelet nintendo avlat fram till slagskeppet Wii. Något som kan kännas helt makabert då spelet egentligen arbetades fram till konsolens förgrund - Gamecube. Med cubens processor och grafikkort.

Det vore fel att påstå att ett mer öppet och rörligt spel resulterat i ett bortfall av den fantastiska skräck-magi resident evil-serien, de senaste tio åren, erbjudit. Jag vill säga att den snarare gjort den än mer spetsad och modern. Att Resident Evil 4 innehåller ett brett spektrum av vapen med ökad mängd ammunition, ger spelet en kaxig touch av hederlig firstsperson-shooter panik snarare än en blaskig variant av Medel of Honar. Att mosa sönder spansktalande bybefolkning bärande på rostiga grepar och lampetter med hagelgevär eller frenetiskt skjuta ner de prästliknande sektanhängarna med revolver är stunder då fragman sprudlar ur mungiporna. Något som aldrig skulle kunnat åstadkommas om spelet inte avsatt en förnyad vapenarsenal och förbättrad rörlighet.

Summa summarum ligger alltså spelets magi inte längre i de tysta korridorerna, med flåsande zombies eller den strypta känslan av att ha för lite ammunition. Snarare i att överleva de enorma horderna av springande, krypande, hoppande, smygande monster som från första sekund arbetar sig in i ens sinne.

Positivt:
- Brett vapenartilleri, stämningsfulla och varierande omgivningar, väl arbetad story, hjärtskärande ljudeffekter, oändlig spelglädje

Negativt:
- Få tillägg från GC-versionen.

Spelpoäng:
- Grafik: 9,0
- Ljud: 10,0
- Spelbarhet: 9,0
- Hållbarhet: 10,0

Medlemsrecensioner54
Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10