Svenska
MEDLEMSRECENSION

Crisis Core: Final Fantasy VII

Jag letade efter detta länge och jag hittade det den 2009-12-15 och nu är det varvat och jag är nöjd att få veta mer om bland annat Zack. Och jag är även mycket nöjd med spelet.

Spelet höll mig fast vid Pspn och nu har jag äntligen fått se slut videon. Ni som har spelat Final Fantasy 7 vet/förstår hur den slutar. Dom 14 timmarna det tog för mig att varva detta spel har varit riktigt bra och även riktigt lätt faktisk.

Jag tycker ofta att spin off spel av ett mycket bra spel brukar vara dåliga (ffx-2 är en riktigt dålig spin off bland annat) men detta spel är värt att köra för den som gillar Final Fantasy 7. Om man vill så kan man köra Final Fantasy 7 Crisis Core före Final Fantasy 7 för det utspelar sig 7 år före. Om man nu har spelat Final Fantasy 7 så kommer man känna igen karaktärer och vad som kommer att hända, även en hel del FMV delar och även Miljöer då man ibland är på ställen som är med i Final Fantasy 7.

Efter ett så ganska tråkigt intro på 2-3 minuter så får man äntligen börja. Spelet verkar till början ganska dåligt men blir bara bättre och bättre. Det har sina upp och nedgångar men blir bättre ju mer man kommer in i själva battle systemet, som inte alls är som dem andra delarna ur Final Fantasy. Crisis Core har ett "tur" battle system . Det är 3 lyckohjul som snurrar medans man slåss. Har man tur så hamnar hjulen på samma bilder och då får man en så kallad limit break. Man kan även få summons och status effekter.

I Crisis Core får man följa hur Sephiroth bli ond. Från början till halva spelet är Sephiroth "god" då han även slåss med shinra och dig (Zack). Sephiroth verkar faktisk ganska trevlig under stora delar av första halvan. Zack är också en trevlig prick. Som älskar shinra och vill verkligen det bästa för dem. Hela tiden får man brev från shinra. Visserligen så läste jag inte många men dem jag läste var intressanta.

Crisis Core har massor av side quests om man vill ta en paus från storyn. Du behöver inte leta dig till dem. Du går bara till närmaste save point och väljer sen i mission i menyn. Där kan du välja vad för sorts side quest du vill spela. Du kan t.ex. leta materia och bra armors osv.

Final Fantasy 7 Crisis Core är ett väldigt snyggt och väl gjort spel. Många av FMV delarna är mycket snygga och spännande. Det snyggaste spelet på Psp Jag har sätt. Miljöerna är på vissa håll ganska trista.


Musiken i Crisis Core är på många håll väldigt fint och bra. Vissa melodier finns med i Final Fantasy 7. Rösterna är ibland jobbiga. Battle musiken är skräprock. Battle musiken har fått klagomål från många håll tyvärr så gick inte musiken hem här heller.

Hoppas ni gillar recessionen

Medlemsrecensioner6
Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10