Svenska
MEDLEMSRECENSION

Metal Gear Solid: Portable Ops

Nu i vintertider så är Psp och brasa ett hett tips. Jag har spelat metal gear solid portable ops. sorgligt nog är jag missnöjd med spelet varför kommer här

Portabel ops är i själva verket ett bra spel men tyvärr distraherade vissa grejer mig som gjorde att jag blev missnöjd med spelet.

Första felet är mission. Personligen så tycker jag det förstör själva äventyret i spel med att man efter varje mission måste välja i menyn. Det förstör farten i spelen och det är långtråkigt att bläddra i en mission meny. Spelet(spelen) hade varit så mkt bättre utan just mission menyn(delen).

En annan del jag tyckte var jobbig i Portabel ops var att man under vissa missions ska man kidnappa vakterna, officerare och andra smarthuvud för att sen sätta dem i olika sök grupper på olika ställen för att hitta viktiga dokument och vapen. Man kan även ha dem med Snake om man vill ha en reserv om Snake råkar dö.

Till en början så var det svårt att fatta vart och vad man skulle göra. Mycket tack var det att man måste ha flera i laget (för varje stad kan man ha max 5 stycken som söker och det är runt 5-10 städer)

Jag ser att jag just nu bara nämner konträra saker om Metal Gear Solid Portabel Ops. Men spelet har också bra pjäser

Det bästa med spelet är att storyn är gudomligt bra, fängslande och framförallt händelserik. Storyn bygger vidare på dem tidigare spelen, portabel ops utspelar sig efter 3an. Man ska även denna gång ta sönder metal gear som i dem andra spelen. Men som sagt storyn är som i hela serien bedårande, gudomligt... ja vad ska man mer säga om storyn?

Grundmekaniken är desamma som tidigare, tyst och försiktigt ska man ta sig från a till ö med hjälp av väggar och ventilations vägar och alla andra vägar man nu kan hitta och hämta det dina lagspelare har hittat (man behöver inte leta efter alla vapen dem hittar, man kan gå direkt till dem viktiga grejerna) .

Bossarna var både jobbiga och roliga. Ingen boss klarade jag på varken första, andra och tredje försöket, Det fanns inte heller så många bossar typ bara 4 stycken.

Grafiken är cool särskilt FMV scenerna som är tecknat och det gillade jag om något 9/10

Ljudet var grymt bra och som vanligt bjuder Metal gear solid på en riktigt fin ending theme

Spelbarheten var inte den bästa tyvärr, spelet laggade ibland och knapparna var inte sköna 6/10

Hållbarhet för mig tog det 24.03 h att varva det och det fanns mer att göra.

Konami bjuder dig på ett sagolikt bra spel borsätts från kidnappa och mission. Så är spelet värt en 10a. Men tyvärr så sänker dem 2 "misstagen" spelet. Värt att köpa för den som har Psp

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10