Svenska
MEDLEMSRECENSION

Borderlands

Vet att det kanske är lite sent att skriva en recension av detta spel, men vad spelar det för roll? Det bästa spelet jag någonsin har spelat ska jag banne mig ha skrivit en recension av.

Spelet börjar med att "Marcus" berättar en historia om ett gömt valv som finns på planeten Pandora där spelet utspelar sig. I valvet finns massor av pengar, vapen och annat sånt som man verkligen vill ha i detta universum. Valvet kan öppnas var tvåhundrade år och den tiden är nu kommen.

Nästa slags steg i spelet är när man anländer till Pandora i en skruttig buss. På bussen finns fem personer. Marcus, som kör bussen och 4 stycken personer som man får välja bland att vara, alltså klasserna. Soldier , som är en liten biff tydligen är bra på att använda "Assault rifle's", m.m. Hunter , ett benrangel som ser grymt tuff ut och är sniper, helt enkelt. Siren , en snygg brud med läskiga ögon som är bra med "Elemental weapon's". Och slutligen "Berserker" , en stor JÄKLA biff som är bra på att använda "Explosive weapon's".
"Hmmm.. Siren lät mest intressant och var snygg så ja..", sa jag.

När man har valt klass/karaktär så kan man äntligen komma in i spelet. En sådan slags kallad "Guardian Angel" dyker upp i hörnet och berättar att hon är här för att hjälpa dig på vägen till The Vault. När man sedan kliver av bussen kommer inte någon av dom andra klasserna med (om man då inte kör co-op). En liten cool robot kommer skuttandes, eller ja skuttandes, åkandes på ett hjul* fram till dig hälsar. Han/hon heter Claptrap och är din lilla guide i spelet. (Det finns inte bara en Claptrap utan säkert fler än 300 hundra som man möter i spelet, dessutom är dom inte bara din guide utan också utsatta för våld och är skadade, så ibland brukar man få rädda dom och sedan få en belöning av vapen, pengar m.m.)

Men vad är egentligen Borderlands för spel? Jo, man gör olika uppdrag som att fara ut och döda ett par Skags (Ett piggsvinliknande monster ungefär), andra slags monster och alla slags tjuvar. Det finns också uppdrag för att stänga ner saker, slå på saker och annat sånt. Och självklart massor av bossar. Desto mer uppdrag man gör, desto närmare kommer man The Vault.

Grafiken i Borderlands är en bit konstig, men väldigt bra på ett och annat sätt.

Borderlands är ett sådant roande och roligt spel att man nästan storknar.

Spelbarhet: 10
Hållbarhet: 9
Grafik: 9
Ljud: 10

+ Långt och härligt spel med otroligt mycket uppdrag.

- Lite buggar här och där...

Medlemsrecensioner15
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10