LIVE
HQ
logo hd live | Final Fantasy XIV
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Svenska
   MEDLEMSRECENSION

   Dragon Age II

   Var ska man börja, förra vintern så började på Dragon age origins, jag lånade det av en kompis och jag gjorde Arl of Redcliffe uppdraget först, sen började de prata om nån urna och jag åkte dit, det jag så klart inte fattade var ju att det var meningen att man skulle göra det senare och fick reda på att jag var alldeles för underlevlad för detta uppdrag. Så jag blev så förbannad så jag har inte spelat det sen dess.

   Men nu till recensionen, jag köpte DA2 för jag var nyfiken och jag måste erkänna att jag gillar det skarpt.

   Storyn.
   Det börjar med att Hawke och hans familj flyr Lothering och the Blight. Mne The darkspawn har följt efter dom och man träffar där ett par personer som kommer hjälpa en, sen flyr med hjälp av en viss Witch of the west så lyckas man ta sig till Kirkwall. Där får man ett val att antingen jobba hos smugglare eller mercenarys. Sen så spolas tiden framåt ett år och där börjar det att man försöker övertala en dvärg att få följa med på en expedition i the deep roads. Men han nekar och det då träffar man hans bror och det är här äventyret verkligen börjar.

   Jag måste erkänna att jag gillar storyn skarpt, det enda tråkiga är att den är uppdelad så man får aldirg känslan av en större story, det kommer ju så klart i slutet om vad allt egentligen handlade om men jag måste erkänna att jag blev lite besviken där. Men det är inte i huvudstoryn som Bioware har lyckats utan det är alla companion och side quest som de verkligen har lyckats i den här gången. Vissa sidequest har fått mig både att skratta och gråta. Så det är i den här biten som jag känner att de lyckats denna gång önskar bara huvudstoryn varit lika bra.

   Gameplay
   Jag har hört många som att har klagat att det är för enkla och nästan barnsligt enkelt, jag tycker det är bra, för vet ni en sak i ett spel som DA2 så är inte höjdpunkterna när man slåss mot 5 raiders som kommit ut år ingenstans och gillar striderna för de är så jobbiga så man måste var super fokuserad hela tiden, så man inte förlorar en massa viktiga helat potions. Det är en bladning mellan strategi och hack and slash och jag gillar gameplayen.

   Design
   Det är så klart snyggt men enformigt, har man sett en grotta utanför Kirkwall har mans ett alla, det är egentligen bara i huvuduppdragen som lite ny bakgrunder kommer fram och det tråkigt, för det är snygg grafik och bra detaljer, önskar bara att blodstänket vore snyggare men jaja, nu är jag petig.

   Ljud
   Här har jag en väldigt blandad åsikt, musiken i ettan (det jag hann höra) var helt underbar men jag kan inte minnas en endaste bra not i hela Dragon age 2. Inte en endaste vilket gör mig faktiskt lite ledsam, musiken i Kotor är helt underbar, Mass effect 1 hade kanske lite underlig ibland men den var bra, Dragon age Origins, lite överdrivet klassisk fantasy musik men fortfarande bra, Mass effect 2 hade nån av den bästa spel musiken någonsin, men denna är bara torr och tråkig. Men det är så klart röstskådespelet som räddar det, den är helt perfekt och jag känner verkligen hur jag lär känna dessa karaktärer och vill bara veta mer, och att Hawke själv pratar höjer spelet ännu ett snäpp.

   Sammanfattning.
   Jag tycker faktiskt att det är riktigt bra spel men helt ok story, riktigt underhållande gameplay perfekta röster men tyvärr tråkig musik och design och till er alla DA O fans snälla bortse att det inte är som Origins och ge det en chans, tro mig ni kommer inte bli besvikna, jag har inte känns mig så här involverad i ett spel sen Mass effect 1.

   Story: 9 (det är sido uppdragen som räddar det)
   Gameplay: 9
   design: 8
   Ljud: 9 (Det är röstskådespelet som räddar det)

   sammanlagt så blir det 8,75 men jag ger det en svag nia för jag vill höja medelbetyget lite, spelet förtjänar det.

   P.s. jag har köpt DA O ultimate edition och jag ska idag börja på det och ge det en andra chans.

   Medlemsrecensioner14
   Samlat betyg: 7.6/10
   1
   2
   3
   4
   5
   6
   7
   8
   9
   10