Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Kirby's Epic Yarn

Skrivet av: robomon   2011-08-12

Det var länge sedan jag spelade ett spel med sådan här snygg och originell design som Kirbys Epic Yarn. Ideen att allting är uppbyggt av tyg,trådar och garn är inte bara helt ny, utan den används även på ett utmärkt sätt.

Lappar döljer värdefulla pärlor, dragkedjor dras i och nystan rullas ihop för att sedan kastas på fienderna. Kirbys nya trådpiska är även en uppfriskande byte ifrån att hppa på fienderna som i de flesta andra plattformsspelen eller att svälja dem som i Kirbys tidigare äventyr.

Men även de mest nyskapande koncept kan bli repetiva, och för att det inte ska hända har spelets utvecklare, Good-Feel, gett vår rosa hjälte förmågan att förvandla sig till en delfin, en raket, en pansarvagn, en surfare och mycket annat.
De roligaste är motorcykeln, brandbilen och raketen. Den sistnämde förvandlar spelet till ett så kallat "Bullet Hell"spel likt Tohou och Deathsmiles.

Men varje form Kirby kan ta är inte lika underhållande. Tåget som man på vissa banor styr är otroligt irriterande och svårstyrt.
Dessa banor är de enda då spelet inte känns som ett av de lättaste spelen jag spelat.
Det är svårighetsgraden som Kirbys Epic Yarn fått mest kritik för, men ärligt talat har jag inget problem med den. Visst älskar jag utamningar men jag letar inte efter dem i Kirby spel. Dessutom passar svårighetsgraden den söta designen.

Men punkten Good-Fell lyckas bäst på är stämningen. Den gulliga designen förstärks av den underbara musiken och de små minispelen som världens invånare vill att du ska göra.
Spelet innehåller även co-op som fungerar men det märks att spelet inte riktigt är anpassat för samarbete.

Kirbys Epic Yarn är helt enkelt ett klassiskt plattformspel bygger på det klassiska konceptet från Super Mario spelen med en vacker och originell design och förtjänar helt klart betyget jag ger det.

Delbetyg:
Grafik: 8/10
Musik: 9/10
Design: 10/10
Bandesign: 6/10

+ Det mest stämningsfulla spelet Nintendo gett ut.

- Banorna ser olika ut, men bandesign upprepas.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10