Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Kingdom Hearts

Nu sitter jag här, 10 år efter Kingdom hearts släppts ut, ovetande om jag vilket spel det var för 10 åren sedan, så gick med min pappa till affären för att köpa spelet som pryddes av Kalle, Långben, Musse och så sedan en till pojke som jag inte hade en aning om vem det var. Till min stora förvåning så trodde jag att med hela mina 8 år, så skulle jag vara den äldsta som köpte detta spel, men det jag inte förstod då var varför vuxna köpte ett Disney spel, men det förstår jag nu när jag nygligen fått en nostalgisk kick rakt upp i min barndom. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, jag säger bara Disney+Final fantasy=Kingdom hearts!

Du är Sora, en liten fundersam pojke satt på en ö i en värld som inte haft någon stor betydelse för omvärlden. På denna lilla ö får
vi träffa Sora, Riku och Kairi ( och några till). Allting verkar vara i harmoni, en riktig disney anda över det hela. Men i deras huvuden pågår allt annat än harmoni, de vill utforska nya världar och ta del av dem, de kännar att någonstans därute hör de hemma ( återigen en
riktig disney anda). Efter att ha lekt och utforskat ön och avklarat några uppdrag så kallar alla det natt ( otroligt nog mitt på dan). Men hittils har man fått känn på kontrollerna och atmosfären. Grafiken är helt underbar för sin tid, riktigt njutbart att se för ögonen, medans öronen njuter likaså av en otroligt ljuvlig musik, negativt sett så är kontrollerna lite yviga och inte riktigt precisa i sina rörelser. Men man får känna på allt innan den stora dagen, dagen då de ska ut till andra världar, i en flotte (lycka till!).

Men under natten så försvinner Kairi och hela ön omringas av demoniska krafter, man får då slåss mot övernaturliga varelser kallade de "hjärtlösa".

Efter man har accepterat att Kairi och till och med Riku tillfångatagits av de hjärtlösa så bär det av att rädda de, och ironiskt nog så fanns dörren till alla världar i deras grotta som de brukade hålla hus i. Varför det finns olik världar är därför att kungen (Musse Pigg) för länge sedan delade upp världarna på grund av de hjärtlösa, och nu är de tillbaka. Samtidigt i kunga slottet så saknas nu kungen och det är upp till hans tappra riddare (Kalle och Långben)
att hitta honom, kommer deras vägar att mötas?

Ja, det gör de i en värld som heter "Traverse city", tillsammans så upptäcker de världar som handlar om Hercules, Pinnocchio, Mulan, Halloween, Peter pan, Tarzan, Alice, Ariel, Aladdin och fler underbara nostalgiska huvudkaraktärer från "de bra disney-filmerna". I världarna så utför man uppdragen med disney-karaktärerna och möter nästan för svåra bossar. Seriöst, Aladdin bossen tog 3-4 timmar för
mig ( inkluderat ungefär 40 st rqs!).

Även fast bossarna var svåra, så var det löjligt underhållande, de bästa bossar jag mött någonsin! Dels för att stridssystemet var genomtänkt och kontrollern känndes biologiskt länkade till attackerna.

Jag ska inte vara en spoiler och förstöra slutet eftersom det ställer så många frågor till 2:an som jag snart kommer recensera. Men all heder till disney som skapat detta mästerverk.

Varför ska just DU köpa Kingdom hearts:
Magisk story, ljuvlig musik, bra röstskådespeleri, Karl Magnus Anka! Bra stridssystem, kan spela on det tusentals gånger, suveräna banor och bossar, episkt slut.

Betyg:
Grafik: 8,5/10
Spelbarhet: 8,8
Musik: 10/10
Hållbarhet: 10/10
Totalt:9,5/10

Medlemsrecensioner8
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10