Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Witcher 2: Assassins of Kings

The witcher 2 är ett rollspel där du spelar en så kallad "Witcher" vid namn Geralt. Spelet handlar om ett gäng lönnmördare som dödar kungar och du måste göra allt som står i din väg för att stoppa dom. Du reser runt till olika(större eller mindre) städer och letar efter ledtrådar var mördaren finns. Du får även på vägen hjälpa stadens befolkning med diverse problem dom har, som tex döda ett stort monster som härjar. Du får använda dig mycket av ditt svärd,magi och även alchemy.( du kokar ihop olika indigrienser för göra en dryck som gör dina egenskaper i tex strid bättre) Spelet är inte sandlåde fritt och heller inte linjärt. Du tar dig an olika uppdrag och sidouppdrag, gör du main uppdragen kommer du längre i spelet(såklart) och progressar i storyn. Sedan finns det även småuppdrag du kan ta dig an så som att bryta arm med stadens starkaste man, hjälpa en kvinna hitta sin försvunna son och så vidare.

Fördelar med spelet är: Grafiken är underbar, kräver dock ganska mycket från datorn. Stridssystemet är bra gjort och mycket enkelt att lära sig, utan att det blir tråkigt. Storyn är riktigt bra, dock inte den enklaste att hänga med i alla gånger, men witcher ser till att du inte missar dom viktigaste händelserna, även om du nu inte skulle vara den vassaste på engelska. Röstskådespelarna är riktigt bra, man lär sig snabbt älska eller hata spelets många karaktärer.
Det är som sagt ett rollspel och som i dom flesta andra rollspel går du upp i level och du kan välja vad du vill bli bättre på. Det finns 3 olika vägar att ta i sitt "talent tree". Du kan välja om du vill bli skickligare med svärdet, om du vill göra din magikonst bättre eller om du vill bli alchemy expert. Alla vägar har sina fördelar och nackdelar. Systemet fungerar bra och du hinner bli fulllärd i någon av dom(om du nu väljer endast en väg att ta) innan spelet är slut. Spelets längd är inget att klaga på. Jag vet inte hur länge jag exakt spelade innan eftertexten började rulla, men gissar på mellan 20-25 timmar. vilket är dubbelt så långt som många av dagens spel! Sedan är det väldigt omspelar vänligt. Du känner direkt när du klarat ut spelet att du vill spela det igen ,för det finns inga tråkiga och sega delar i spelet. Förutom dom första timmarna av spelet första gången du spelar.

Spelets nackdelar: Jag kan inte hitta så många nackdelar med spelet. Men dom finns. Spelet är ganska segt till en början och tar några timmar att komma in i och riktigt fastna vid. Uppdragen när du smyger är lite dåliga och kan vara väldigt frustrerande om du spelar på en hög svårighetsgrad, och blir upptäckt hela tiden. The Witcher 2 kräver mycket av datorn, och om du inte har en tillräckligt bra dator kan det lagga vid många tillfällen eller hela tiden. Detta kan dock ses som både ett plus och minus eftersom grafiken är så väldigt bra.

Om du gillar rollspel så FÅR du inte missa The Witcher 2, och om du inte har spelat mycket rollspel förut så börja med detta, så kan jag lova dig att du kommer börja leta efter spel som liknar The witcher 2 hädanefter. Jag kan inte se tillräckligt många nackdelar för att ge detta underbara spel mindre i betyg än en 10a.

Jag vet att denna recension INTE är perfekt men ville bara ge ett hyfsat kortfattad omdöme om detta underbara spel!

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10