Svenska
MEDLEMSRECENSION

Infamous 2

Redan när Sucker Punch introducerade oss för den första delen av inFAMOUS, blev det en storfavorit hos de som fastnat för sandlådespel i samma anda som de i GTA-serien. Här använder du dig dock av bilar till något helt annat än att åka runt med...
....du kastar dem på dina fiender!

inFAMOUS 2 tar vid där den första delen slutade. Empire City ligger i ruiner och Cole flyr tillsammans med sin vän Zeke och NSA agenten Lucy Kuo. Med The Beast i hälarna lyckas de ta sig ner till staden New Marais. Här ska Cole försöka få tillbaka och stärka sina krafter för att ens ha en chans mot The Beast, som krossar stad efter stad längst kustlinjen, på väg mot New Marais.

Du spelar som Cole MacGrath, som under det första spelet befann sig mitt i den stora smälllen som ödelade Empire City och mystiskt gav honom kraften att kunna lagra och kontrollera elektricitet.

Cole rör sig, inte helt olikt Spider-Man, då han kan klättra i stort sett hur fritt som helst på stadens byggnader, surfa på elledningarna eller klarar av fall från de högsta av höjder. Detta bidrar till en av spelets absolut största styrkor, nämligen friheten. Du tar dig vart som helst i staden, precis hur du vill och när du vill. Uppdragen väljer du själv om, och i vilket ordning du vill göra dem.

Denna andra del i spelserien har inte hälften så invecklad och händelserik story som den första, men med den första delens händelser i bakhuvudet när man spelar inFAMOUS 2, har man redan all kött på benen man kan önska sig och kan därmed koncentrera sig på spelets huvudmål... att stoppa the Beast!

Genom att samla på sig blast cores och blast shards, kan Cole utveckla sina krafter och bli riktigt mäktig. Eller vad sägs om enorma tornados (Ionic Vortex) som Cole kan skicka ut genom stadens gator för att sedan se fiender, bilar och i stort sett allt annat, slitas med och försvinna. Is-kanoner (), granater (Shock Grenade) och dessutom egenskapen att kinetiskt lyfta upp bilar och andra förmål för att sedan kasta på motståndarna.

Är du tillräckligt hjältemodig och tar varje chans du får till att hjälpa stadens invånare, kommer du snabbt märka att de gärna kommer till undsättning när de ser dig bli påpucklad av monster och banditer.

Även om vissa strider kan kännas enformiga, blir de ändå otroligt underhållande, då du själv väljer hur du vill genomföra dem. Vill du gå "all in" med tunga artelleriet? Do it! Vill du ta det lite lugnt och ta ut fienderna en efter en på ett mer taktiskt sätt genom att hoppa mellan byggnader, smyga och använda dig av sniper-funktionen? Do it!

För den som inte bryr sig om att fördjupa sig i spelet och bara vill nå från start till mål, kan man köra på enbart huvuduppdragen. På det sättet är spelet inte långt alls. Men det blir svårare då du inte låst upp dina krafter till fullo.
Du missar dessutom en massa underbar action och en jäkla massa utmaningar. Mitt tips: Ta över varenda distrikt, samla in
alla duvor, rädda så många av stadens invånare du kan, osv. Det är faktiskt inte så svårt, och i slutändan kommer du känna dig
ordentligt mäktig.

Spelkontrollen är precis så genomtänkt man förväntar sig av ett sandlådespel idag. Jag hade gärna sett fler bossfighter och ännu mera kaos i spelet. För det är just då man får
använda sig av alla de egenskaper Cole samlar på sig under spelets gång.

Vanligtvis brukar jag inte bry mig om att leta efter trophys i denna sortens spel, men den envetna sidan av mig skrek att jag bara måste hitta alla "blast shards", hoppa från stadens högsta byggnader och få tyst på alla de hemska gatumusikanter som plågade staden. Är du ute efter att få alla spelets trophys däremot, måste du spela igenom spelet två gånger. En som god och en som ond.

Gillar du inFAMOUS finns det absolut ingen anledning att inte spela inFAMOUS 2, och om du gillar inFAMOUS 2, håll ögonen öppna för kommande InFAMOUS 2: Festival Of Blood. En fristående historia om Cole MacGrath på vampyrjakt i New Marais. Snart ute på PSN Store.


+ = Friheten / Variationsmöjligheten i striderna / Ond eller god? Du bestämmer!

- = Det kan bli en hel del flängande fram och tillbaka över kartan. Lite väl mycket ibland / Kameran krånglar vid vissa närstrider.

Samlat betyg: 8.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10