Svenska
MEDLEMSRECENSION

Guardian Heroes

Retro i all ära, men de flesta titlar som en gång lös som stjärnor på spelhimmelen kan idag kännas både enförmiga och primitiva.
Sådant är fallet med Guardian heroes.

Konceptet torde vara välkänt för de flesta gamers. Välj en av 4 kämpar (varav 2 är rent värdelösa). Kämpa dig fram mellan drivor av likadana fiender. Nå en boss, Repetera..

Visst det finns en del intressanta combos ala Street fighter (halvcirkel, slag) och fler vägar att ta i story mode. But alas, det känns inget roligt att slå sig fram mot fienden.Det är enformigt, tråkigt och ganska lätt.

Visst man kan höja svårighetsgraden till hard men då blir det bara kaotiskt istället.
Kontrollen är klockren förutom "sidestep" funktionen, men det hjälper inte. Det blir tråkigt i alla fall. Arcade mode är rent ospelbart.

Så släpp alla fåniga illusioner om att det var bättre förr. Det stämmer inte, då hade vi fortfarande haft 16-bits konsoler.
har inte testat MP, men kan i o för sig tänka mig att det blir roligare, i alla fall i story mode.

Nej, detta verkade vara en höjdar titel men den faller på enformigheten.
En extremt kort story mode höjer inte heller splet.
Det räcker med demot.

Karaktärsgalleriet är det vanliga. Cloud liknande svärdsmän och pip-skrikande flicksnärtor. (God, Those Japaneese guys!)

Som plus kan väl tilläggas att det är det bästa sidscrollande beat em´up et, med som sagt en del Street fighter doftande combos, i stället för tex Streets of Rages simpla slagsmålssystem.
RPG elementen trodde jag skulle ha större inverkan men det är verkligen Hit and miss!
Grafiken är väl helt ok för den här typen av spel. Du kan välja mellan originalet och en förbättrad version. Men det finns en anledning till att utvecklingen gått framåt!

Gillar du enformig beat em up, så visst, investera i Guardian heroes. Men vill du ha ett spel med variation, snygg grafik och en kännsla av mening. - Välj något annat.

+ Mycket att låsa upp
Bra combos
Helt ok kontroll
-
Så jävla enformigt
Odetaljerad grafik
Enformig musik

Slutsats:
ett spel för nostalgi-blinda gamers som envisas med att "Det var bättre förr" - Vi andra vet!
Alt; Warhammer; Kill team, Snyggt, svårt, actionpackat, och du får slakta drivor med likadana fiender! + det har starka RPG inslag!

Samlat betyg: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10