Svenska
MEDLEMSRECENSION

Grand Theft Auto IV

Skrivet av: ägarN   2011-10-21

Vad kan man säga om Rockstar Games? Det enda som kommer till mig är att de är enastående spelutvecklare! Speciellt när det kommer till deras otroliga GTA serie och inte minst detta tunga gangsterdrama i GTA IV!

Det första jag lade märke till när Rockstar började släppa trailers och gameplay videos var det stora hoppet mellan GTA: IV och de tidigare spelen. GTA IV såg mer lovande ut, mer seriöst. Det såg ut som så mycket mer än vad de tidigare spelen hade varit. När spelet släpptes gjorde det mig inte besviken!

Du kommer att spela spelet som Niko Bellic. En gammal krigsveteran som vill komma ifrån hans förflutna i Ryssland. Han flyttar då till sin kusin, Roman Bellic, i USA. Roman har pratat mycket bra om Liberty City och USA. "The land of opportunities". Han har skrivit om hans rikedom, alla vackra kvinnor och hans flotta liv. Det visar sig att det inte var så alls. Roman är en fattig ägare av en taxifirma i den fattigaste delen av Liberty City. Härifrån börjar man. Som en liten myra på Liberty City's fattigaste gator. Därifrån måste du jobba dig upp. Känna de rätta personerna, ha den rätta attityden och bygga upp ett rykte för att överleva som rysk invandrare i Liberty City.

Det jag personligen fängslandes mest för i GTA: IV var den otroligt välgjorda storyn och även de ännu mer välgjorda karaktärerna.

Äntligen en gripande story i ett spel, så gripande att man inte vill sluta spela, inte vill gå till skolan. Man vill bara en sak, vilket är att fortsätta spela och se var den otroliga storyn leder. Storyn beblandat med karaktärerna i detta spel är ett mästerverk bara det.

Karaktärerna måste få en rejäl glorifiering. Alla har en så unik personlighet.
Roman Bellic, den otroligt naiva personen med mycket humörssvängingar, väldigt orädd, men när det väl kommer till skott så blir han väldigt feg.
Little Jacob, den sköna rastafarin. Han älskar att röka på och döda. Vad mer kan man begära?
Mikhail Faustin, den arge bossen. Den kallkänslige ryska bossen som aldrig bryr sig om när han dödar någon eller vem han dödar. Killen man alltid har en känsla av att han inte kommer att överleva speciellt länge.
Brucie Kibbutz, den ultimata spelkaraktären. Han älskar bilar, brudar, träning och vapen. Man kan inte annat än att älska honom.

Jag älskar även den otroliga valfriheten man har i GTA: IV. Ifall du någon gång tröttnar på att göra uppdrag...nej, det kommer du nog aldrig göra. Låt oss säga att du bara vill testa de andra möjligheterna i spelet. Då kan du till exempel göra en av mina favoritsaker, nämligen gå ut och supa med Roman. Jag rekommenderar dock inte att åka bil efter. Då kan du både bli jagad av polisen och flyga ut genom vindrutan när du krockar med en lyktstolpe 50 meter från baren där du just har spenderat $20 för en flaska vodka! Men kul är det!

Du får även välja andra, mer viktiga saker. Till exempel vem av två olika gangsters du ska döda. Varje beslut har betydelse för hur din spelupplevelse kommer se ut efter uppdraget i fråga. Men jag försäkrar er om, vilket val ni än gör så kommer fortsättningen vara grym!

GTA: IV bjuder oss även på en otrolig spelmiljö. En extremt detaljerad replika av New York, där du kan spendera flera timmar av att bara gå på gatorna. Något är alltid på gång. Eller varför inte bara kolla på alla otroliga detaljer spelet har att erbjuda?

Slutligen vill jag säga att Rockstar Games har gjort ett grymt jobb när de har utvecklat detta mästerverk. Det är hela kitet. Action, bilar och en gripande story.

Grafik: 9
Spelbarhet: 10
Ljud: 8
Hållbarhet: 10

Medlemsrecensioner133
Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10