LIVE
HQ
logo hd live | Alan Wake 2: Night Springs
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Svenska
   MEDLEMSRECENSION

   Okami

   Skrivet av: Jedi   2011-10-22

   Spelet börjar med att du får lyssna på en legend om hur Nagi och Shiranui besegrade Orochi. När spelet väl börjar har det passerat 100 år sedan den dagen.

   Du är solgudinnan Okami Amaterasu. Vid din sida har du en Poncle vid namn Issun. Okami pratar inte så handlingen drivs mycket fram av Issun. Det hela känns som ett radarpar, typ Jak and Dexter.

   Generellt blandar spelet alla möjliga Japanska historier, religion och myter. Det är ett extremt Japanskt spel, så Japanskt att till och med solen är röd(som på deras flaga).
   Om du har läst en del Manga kommer du nog känna igen en del saker.

   Det första du lägger märke till är grafiken som känns unik. Det är "cel-shaded" grafik med ett filter på. Bitvis väldigt vackert.
   Tanken är att hela spelet skall vara ett pergament. Det enda jag hade önskat är att dem hade lagt till progressive scan, det var ju ändå ett spel på slutet av Playstation 2 liv.
   Andra spel som kom vid den här tiden som Guitar Hero 2, hade progressive scan. Kanske för mycket att önska?

   Spelmässigt känns Okami som ett Legend of Zelda spel. Många moment så som temple finns även här, dock inte lika många. Inte att säga att spelet är kort, för det är det inte, tog mig 39 timmar att nå slutet och då gjorde jag inte allt.

   Ett spelmoment som är väldigt unikt, är när du trycker på R1 så pausar spelet och du kan använda din himmelska pensel. Ofta är det ganska simpelt så som att dra ett streck från ett objekt till ett annat, eller gör en cirkel runt ett träd.

   Striderna fungerar på det sätt att inga fiender syns, utan istället så är det pergament rullar som flyger runt. När striden startar så blir du fast i en cirkel och kan inte komma där ifrån fören striden är över. Hade hoppats att striderna skulle vara mer öppna, för hur dem är nu undviker jag ofta att hamna i strid.

   Inte många som har nämnt kameran, som kan bli lite av ett problem ibland. Främst tänker jag på dom tillfällena som man ska dra en linje från två objekt då kan det bli lite problem att få båda objekten i bild. Annars så är det lite jobbigt att kameran sköter sig själv, då mest ett problem när du ska plattforms hoppa, kameran lägger sig för långt bak, jag vill ha lite överblick när jag hoppar så jag ser bättre var jag landar.
   Även under bossar när kameran är låst kan Okami hamna urbild, inte bra.

   Så är spelet värt att köpa? Ja det är det(speciellt när du kan köpa det för 44kr på Expert). Även om det finns moment som Blockhead Grande som bara dom med fotografiskt minne kan klara utan att fuska, så väger den fantastiska historien och humorn upp spelet. Köp.

   Medlemsrecensioner13
   Samlat betyg: 9.2/10
   1
   2
   3
   4
   5
   6
   7
   8
   9
   10