Svenska
MEDLEMSRECENSION

Halo 3: ODST

I spelet tar man rollen som the rookie, det senaste tillskottet i en trupp av ODST, även kallade Helljumpers. Spelet utspelar sig i staden New Mombasa som i Halo 2 attackerades av Covenanterna. Spelet tar sin början när man hoppar ut ur ett rymdskepp mot staden precis när det Covenantiska skeppet i staden åker in i Slipspace (Halo-universumets motsvarighet till Star Wars hyperrymd) och förstör närliggande delar av staden , vilket också skjuter iväg ens egen kapsel. Efter sex timmar vaknar man upp och ensam och vilse i det nattsvarta New Mombasa tar man som spelare över spakarna och jakten på hemligheterna och sin skvadron tar sin början.

Under jakten på sin skvadron finner man emellanåt ledtrådar om deras öde. Vid uppittandet av dessa ledtrådar tar historien en ny vändning och man får spela som den soldat som ledtråden kopplas till och man får veta vad som hände den. Bungie har utlovat att det finns flera hemligheter att ta reda på och se för den uppmärksamme.

Det finns också en sidohandling där man får följa Sadie, en afrikansk tjej som försöker överleva Covenanternas attack mot New Mombasa. Denna sidohistoria är uppdelad i trettio delar där varje del är en så kallad "audio file" som man kan finna över hela New Mombasa när man spelar som the Rookie. Sadies historia består endast av ljud och bilder och är inget man kan spela likt ledtrådarna man finner om medlemmarna från sin borttappade skvadron.

Skit roligt spel asså. Första gången får man vara en Orbital Drop Shock Trooper.

Medlemsrecensioner13
Samlat betyg: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10