Svenska
MEDLEMSRECENSION

Battlefield: Bad Company 2

I flerspelarläget får spelaren slåss för antingen Ryssland eller USA på ett flertal banor i Sydamerika och Alaska. Det är klassbaserat och det finns totalt 50 olika militära grader att låsa upp.

Spelet innehåller 46 olika vapen, över 15 utrustningar och 15 fordon, inklusive nya såsom en UH-60 Black Hawk, en fyrhjuling, en patrullbåt, en vattenskoter, en ZU-23 luftvärnskanon monterad på ett pansarskyttefordon och en fjärrstyrd stridshelikopter även kallad UAV.

Spelet innehåller också ett dog-tag-system, vilket innebär att för varje spelare som dödar en motståndarspelare med kniv så erhåller spelaren en identitetsbricka (dog-tag), som innehåller information om motståndarspelaren och vilken tid som man dödade denne.

I multiplayer finns fyra olika klasser att välja mellan:

Assault: En skyttesoldat som utgör spetsen i varje anfall. Han är beväpnad med en automatkarbin, en granatkastare och en ammunitionslåda för dennes lagkamrater.
Engineer: En mekaniker beväpnad med en ljuddämpad kulsprutepistol, ett raketgevär eller minor och en svets för att reparera fordon.
Medic: En sjukvårdare beväpnad med ett lätt maskingevär. Dessutom en defibrillator för att återuppliva nyligen fallna kamrater med och ett första hjälpen-kit för att hjälpa sårade medspelare återfå liv fortare.
Recon: En prickskytt beväpnad med ett prickskyttegevär för att täcka anfall och plocka ut maskingevärs- och pansarvärnsrobotskyttar. Han har även C4 (sprängmedel) eller en kikare för att ge order till artilleri och en radar-mina, som visar fiender inom ett visst område på mini-kartan.

Det finns även vapen som går att använda på alla klasser såsom hagelgevär och pistoler. Varje klass har en mängd unika vapen och utrustningar, och fungerar som en specifik roll i varje flerspelarmatch. Varje klass erhåller erfarenhetspoäng efter varje match och uppgraderas separat.

De handlingar som spelaren utför i multiplayermatcherna, såsom att ge ammunition till sina lagkamrater, återupplivning av fallna lagkamrater och dödandet av motståndarspelare, ger spelaren poäng. De poäng man tjänar i flerspelarläget får spelarens militärrang att öka med tiden.

På PC kan upp till 32 spelare spela på samma server och på konsol kan endast 24 spelare spela på samma server.[1]I konsolversionen delas tolvmannalagen upp i tre trupper med fyra man i varje, och i PC-versionen delas sextonmannalagen upp i fyra trupper. Om spelaren dör kan denne välja att spawnas (återuppväckas) vid en truppmedlem direkt på slagfältet.

Det finns fyra flerspelarlägen, varav två spelas med fulla lag;

Rush, där det ena laget försvarar ett antal M-COM stationer som motståndarna ska förstöra. En M-COM station kan förstöras genom att plantera en sprängladdning, använda explosiva vapen eller om den är belägen i en byggnad så kan man förstöra byggnaden så att stationen krossas. När ett anfallande lag planterar en sprängladdning på en M-COM station så aktiveras ett larm på stationen och det försvarande laget har då en begränsad tid på sig att komma till M-COM stationen och desarmera sprängladdningen innan den detoneras. Det försvarande laget har en egen bas med ett par M-COM stationer. När båda stationerna har förstörts så utvidgas spelkartan, och en ny bas upprättas med en ny uppsättning av M-COM stationer som det försvarande laget ska retirera till. Denna process upprepas tills den sista basen med M-COM stationer förstörs, vilket gör att det anfallande laget segrar.
Conquest, där lagen slåss om ett antal kontrollpunkter på kartan. När ett lag har intagit ett par kontrollpunkter så kan de användas som spawnpunkter för både spelare och fordon. Lagen måste hålla kontrollpunkterna till varje pris och döda motståndarlagets medlemmar.
Squad Rush, som fungerar på samma sätt som Rush, men i mindre skala med fyra spelare per lag, som var och en indelas i en enda grupp.[8]
Squad Deathmatch, där fyra grupper (med namnet Alpha respektive Delta) indelade i två lag ska slåss mot varandra. Det första laget som dödar femtio motståndarspelare vinner matchen.

jag skriver bara om multiplayern eftersom storyn är värdelös.

canpaign:2.0

multiplayer:10

Medlemsrecensioner36
Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10