Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Det blir en kort recension så länge men jag skriver om den när jag klarar hela spelet.
Jag säger inget om storyn för att inte ha spoilers så jag indelar det bara i kategorier.
Story/Karaktärer/Världen: Det enda jag säger är att storyn är väldigt bra och att karaktärerna (speciell Zelda) är väl utvecklade och har personligheter. Världen är lite annorlunda än i andra spel men ändå bra. Staden i himlen, Skyloft är full av saker att göra och se och andra på landet med.

Grafik: GR hade klagat på grafiken men jag själv tycker att den är bra. Spelet är gjord i väldigt fin celshaded art style som passat bra till Zelda. Wiis möjligheter är inte stora men Nintendo visar at det ändå går att göra ett spel med fin grafik.
9/10

Ljud: Musiken är enligt mig årets bästa. Äntligen har vi fått en riktig orkester och musiken är helt enkelt superb. Ljudet är också bra men som vanlig saknas rösten (men det gör inget stor för mig, jag läser alltid texten ändå, även om det finns röst)
9/10

Gameplay: Många var oroliga om rörelsekontrollen och många kanke fortfarande är det, men svärdkonsten fungerar så bra i spelet. Det känns bra att slåss med den och har har aldrig några problem. Vissa klagar att man blir trött eller att man måste stå upp när man spelar. I verkligheten så är det inte sant att man blir trött och man kan sitta ner när man spelar. Andra föremål fungerar också med motion-inslag. Bomber fungerar ganska bra, Bettle funkar nästan perfekt.
När det gäller föremål så kan man hitta skatter och kryp och sedan använda dem för att förbättra potions och items. Alla föremål används jämnt inom hela spelen. Platserna utanför dungeons är nu mer som en hel bana är har viktigare roll än innan.
Gameplay är helt enkelt perfekt. Hoppas att Nintendo fortsätter med motion svärdkonst eftersom man behöver mer skills, för att fiender reagerar på vad du gör
10/10

IGN säger att denna spelet kanske är ännu bättre än OoT och det har dem rätt med.
Bra grafik, ännu bättre musik, bra story och karaktärer, perfekt gameplay. Dock jag tror att faktist gillade TP mer, men det är nog därför att det var mitt första Zelda spel jag klarade.

Kommer skriva ännu mer senare när jag kommer vidare i spelet.

Samlat betyg: 7.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10