Svenska
MEDLEMSRECENSION

Batman: Arkham Asylum

Skrivet av: Wenksor   2012-01-03

Som liten yngling fullkomligt älskade jag Batman. Jag brukade knyta en handuk om halsen och springa runt och leka Batman. Jag satt som besatt och tittade på Cartoon Networks teckande Batman. Nu är Batman tillbaka, och den här gången är det betydligt mörkare.

Storyn tar sin början med att Batman transporterar Jokern till Arkham Asylum. Det är ett fängelse/mentalsjukhus där alla farliga bovar "bor". Till exempel Scarecrow och Killer croc. När vi bemöts utav poliserna så binds jokern fast vid en sorts bänk som gör det lättare att transportera honom. Under tiden som vi går så drar Jokern snärtiga och hysteriskt roliga repliker som får mig att skratta högt.

Efter ett tag så kommer vi till Jokern Isolerings-cell. Den ligger långt ner under marken och jag får inte följa med in i cellen. När poliserna tar loss Jokern så slår han till. Han slår ner poliserna och strömmen bryts. När ljuset har återställts så är Jokern borta, det visar sig att hans tjej Harley Quinn fixade strömavbrottet. Och detta är inte ett sammanträffande. Detta är något som Jokern har planerat.

Nu har Jokern kontroll över hela Arkham Asylum och han släpper löss fångar till höger och vänster. Nu är det Batmans uppgift att fånga honom och sätta tillbaka honom i hans cell.

Batman får strida mycket under sin gång. När du hamnar i strid så vinklas kameran upp så att Batman hamnar i centrum. Detta gör så att du får en bättre överblick över alla fiender och dig själv.

Men i vissa fall får Batman smyga. Och det är spelets roligaste och starkaste punkt enligt mig. När du dödat en fiende och ingen har märkt dig så ropar Jokern något roligt i högtalaren. Till exempel: "im sure there was more of you down there". Vilket gör att fiendera börjar nervöst leta efter han som är försvunnen.

När du smyger måste du planera dina drag. Och vara försiktig, när det blir smygar-moment så har fiendera skjutar vapen. Och de tar mycket skada på dig. Till hjälp för att se var fienderna är så kan du anväda dig utav detective mode, vilket gör att du ser igenom väggar och kan då se vart fienderna är. Du kan även se deras puls och deras känsla, om det är nervösa eller skräckslagna. Detective mode kan förstås aktiveras när som helst även utanför smygmomenten.

Batman:Arkham Asylum ser grafiskt sett riktigt bra ut. Den använder sig utav den populära spelmotorn: Unreal Technology vilket gör sitt jobb väldigt bra i detta spel.

Det negativa i Batman: Arkham Asylum är att det är för kort story. Jag klarade ut det på 2-3 dagar och då spelade jag bara 1-2 timmar åt gången. Som tur är finns det "Free-roam" och "challanges" att gotta sig i när Storyn är slut.

Sammanfattningsvis är Batman: Arkham Asylum ett spel som alla borde kika närmare på, det är ett riktigt bra spel.

Grafik: 8
Spelkontroll: 8
Ljud: 8
Hållbarhet: 7

Medlemsrecensioner43
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10