Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Perfect Dark Zero

Skrivet av: Ribcage   2007-08-01

Det här är ett spel som är både hatat och älskat. Det blir som antingen eller. Jag kommer ihåg när jag precis hade köpt min Xbox 360 på releasedagen. Stått utanför Elgiganten och köat och var femma i kön för att få köpa en Xbox 360 till lägsta priset i Sverige(3500 kr) och tillbehör/spel.


Det fanns ett spel där som hypen var störst för, nämligen Perfect Dark Zero. Under hela vägen hem så smålog jag lite när jag tittate på mitt spelfodral i bilen.

När jag väl satte igång spelet och började spela möttes jag först av en besvikelse. Jag började med multiplayer och banan Tower(tror att den heter så). Snön var inte alls lika snygg som jag hade kunnat tro från ett next-gen spel. Som tur är så märkte jag senare i det grafiska att det var just snön och sanden som var det fulaste i spelet.

Singleplayerdelen är ingen höjdare direkt. Storyn är bara en enda röra som inte blir förklarad på ett bra sätt utan det är bara händelser efter varandra så att man ska nästan behöva hitta på själv varför vissa saker händer.

Det är däremot en helt annan sak när man spelar spelet co-op med någon över Xbox Live. Då glänser verkligen spelet. Jag och en polare spelade igenom spelet flera gånger för att klara svårare svårighetsgrader. Man hade velat ha regenererande livmätare som i t.ex. Halo eller GoW men tyvärr finns inte det i spelet så vissa banor blir väldigt svåra.

Multiplayer är det här spelets största plus. Det finns många kartor, variationer av kartorna och många olika spellägen och inställningar man kan ha på. I multiplayer har det blivit många timmar, mest på Infection som blev min favorit.

Grafiken i övrigt är blandad. Vissa saker som sagt som snö och sand är inte bra just för att den ser så kladdig ut. Däremot är texturer på väggar/asfalt o.s.v. bland det snyggaste jag har sett i texturväg. Man kan stå riktigt nära en vägg och ändå se hur högupplösta texturerna är. Parrallax mapping är verkligen riktigt snyggt och jag vet inte om några spel idag klår de texturerna.


Bra:
Co-op
Multiplayer
Vapen

Mindre bra:
Story
Glitchar i mp

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 6.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10