Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Legend of Zelda: Spirit Tracks

Tuff- Tuff - Tuff. I mitt Nintendo DS manövrerar Link sitt lok över hela världen på jakt efter nya äventyr. Utanför den elektroniska världen sitter Setzer Silver i tårar av tristess på grund av det monotona resandet. Men prinsessan Zeldas kropp har blivit bortrövad och det är upp till mig att hämta den.

Ja, som ni förstår så finns det ett problem i Sprit Tracks och det är att det är så jävla tråkigt att åka tåg. Vad värre är att du större delen av tiden åker tåg, vilket gör detta till ett stort problem. Det går långsamt, att slåss mot fienderna är tråkigt och inte ens att blåsa i tågvisslan muntrar upp denna tågresa från helvetet. Men felen i gameplay stannar inte där. Som i de flesta Zelda spel blir Link bekant med ett mäktigt musikinstrument, i detta fall en Panflöjt som du ska manövrera genom att blåsa i micken och dra pekpinnen över skärmen. Vilken fungerar så där.

Nästa fel är styrningen med touchscreen. Så väl som styrning som manövrar skötts med detta helvete till styrning. Jag fattar att Nintendo vill använda funktionen i sina spel men lägg gärna till valet att kunna spela med styrkorset och knapparna.

Förutom att kunna köra tåg var Spirtit Tracks stora grej att man skulle kunna styra Zelda. Zelda har i detta spel blivit i fråntagen sin kropp och hennes själ hänger nu med Link genom hela äventyret där hon hjälper dig genom att ta kontollen över statyer. Dessa statyer kan du nu kontrollera och använda för att ta dig vidare i storyn. Detta är okej tycker jag och har inget annat dåligt att säja till om övriga moment i spelet. Det är ett Zelda spel och man känner igen de flesta moment från tidigare.

Vad mer vill jag klaga på? Visst ja, grafiken! Jag hatar den grafiska stilen från Wind Waker och har gjort det sen jag la ögonen på den. I övrigt ser Spirit Tracks hyfsat ut och vad mer kan man säja om musiken än: " Det är Zelda, vad hade du väntat dig?". Alldeles underbart, som vanligt.

Det är ett Zelda spel och det har många kvaliter som ett Zelda spel ska ha. Tyvärr är det skittråkigt att spela spelet med dessa meningslösa moment. Sista kommentar: Ingen höjdare direkt, nej.

Samlat betyg: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10