Svenska
MEDLEMSRECENSION

Shift 2: Unleashed

Skrivet av: elooz96   2012-01-13

Shift 2

Uppföljaren till det hyfsade spelet Need for speed Shift. Första Shift hade sina stunder, men bristen på bilfysiken förstörde stora delar av upplevelsen. Så har Slightly Mad lärt sig?

Ja, det måste jag hålla med om, delvis. För när jag sätter mig i en trimmad Nissan GT-R i spelets första bana, där man bara kör ett varv, det gör man för att få reda på vilken svårighetsgrad man ska ha. Jag ska säga att jag blir förvånad att jag överhuvud taget kommer runt kurvan utan att bilen börjar sladda något som var oundvikligt i första Shift. Sedan kommer ett race med GT-Ren där en högre placering ger mer pengar.

Efter racet så har jag tillräckligt med pengar för att köpa en egen bil. Man har tillgång till väldigt tråkiga framhjulsdrivna bilar i början. Men i alla fall så väljer jag mitt första race och när jag kör inser direkt att det var inte bara tur att jag tog mig runt banan med GT-Ren. Utan något faktiskt har hänt på fysiksidan, för att utan att däcken skriker så kommer jag runt alla kurvor utan problem.

Spellägen finns det gott om, en massa olika race lägen som handlar att komma först eller att ta sig i mål på bäst tid, till exempel. Sen finns det oumbärligt tråkiga driftingläget kvar, enda skillnaden är att det är ännu sämre den här gången, vilket gör att jag plågas under tävlingarna för att det är så kasst.

Men förbättringar finns i annat än bara bilfysiken. De finns under loppets gång. Bland annat måste man under duellerna hålla sig borta från att åka utanför banan för då är loppet slut man får heller inte knuffa av sin motståndare. Det gör så att det blir mer fokus på racing, det upplever i alla fall jag som bra. Uppgraderingen av bilarna är klart bättre den här gången, nu kan massa grejer göras, man kan till och med byta motor på vissa bilar! Banor finns det fler utav också. Bilarnas rörelser är även de väldigt realistiska det skakar autentiskt. Och att det blir suddigt när man kör fort är också förminskad, så man behåller skärpa inne i bilen i högre hastigheter vilket är mycket bra då jag tyckte det mestadels störde körningen i första Shift. Ljudet är även det superbt det låter otroligt realistiskt. Grafiken är även den mycket bra och banorna är snyggt ljussatta och bilarna är väl detaljerade.

Negativa finns också, för bilfysiken är fortfarande sladdrig och bilarna uppför sig nervöst, minst sagt. Men den är klart bättre än i första spelet. Sen att tiersystemet har tagits bort helthar jag svårt att förstå, för det gör att navigeringen blir krånglig och tar längre tid innan man hittat en bil som passar den klass man ska tävla i. Bilutbudet är inte så uppdaterat, visst finns det nya bilar och det är ju bra men, det finns ett men som jag tycker är frustrerande. Stora delar är kopierat rakt av från föregångaren, så bilutbudet är på så sätt inte så uppdaterat. Det innebär att bilarna har sin gamla design kvar och även lägre effekt än vad den nuvarande modellen har till exempel har Nissan GT-R fortfarande 480 hästkrafter när nuvarande har 530.

Så sammanfattningsvis så passar Shift 2 dem flesta och kommer att underhålla dem flesta på hardcore och casualspelarna väl. Och trots halv förbättring i bilfysiken så är den fortfarande så bra att spelet går att spela utan att bli frustrerad. Grafiken är inte lika blek som första spelet utan mer realistisk. Ljudet håller hög klass även det, kan vara det bästa ljudet i ett bilspel jag någonsin har hört. Dock så lyser bilutbudet med sin minst sagt tunna uppsättning av bilar.

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10