Svenska
MEDLEMSRECENSION

Beautiful Katamari

Vad kan sägas om Katamari serien?
Det första som kommer är nog droger :P, men i verkligheten så har har detta drog ett anat namn: Japan. Katamari är VERKLIGEN japansk, men den har lyckats göra succe i väst.

Story: King of All Cosmos, drottningen och prinsen är på semester och spelar tennis när kungen slår bollen så hårt att den flyger ut i rymden och den skapar svarta hållet som suger upp alla planeter och himlakropp i rymden. Det enda som återstår är Jorden. Prince måste igen rulla Katamaris för att återskapa planeter och stänga svarta hållet... Makes sense, doesn't it?

Grafik: Liksom föregångare så har Xbox Katamari grafik, med kantiga och enkla polygoner, men det är så det ska vara och även om grafiken är enkel så kan det fortfarande hända att framerate sjunker pga antalet föremål på skärmen.

Ljud/Musik: Ljud är verkligen roliga och musiken består av flera underbara låtar. Musiken är en av dem bästa saker med Katamari.

Gameplay: Att rulla en katamari-boll känns väldigt bra. Man styr med båda analogsticks och detta gör att man har myckt kontroll över sitt boll. Utmaningar går ut på att göra det som kungen sa och det oftast är vara tillräckligt stor på en begränsat tid. Man börjar med 5 cm och till sist rullar man upp länder och även planeter. Förutom vanliga uppdrag finns även Vs Battle där man ska samla mest av det utvalda föremålet, men VS är inte alls lika roligt som vanlig spel. Co-op däremot är verkligen rolig då man måste verkigen samarbeta för att komma vidare, eftersom båda spelare måste göra samma sak.

Hållbarheten:
Det finns cirka 15 uppdrag och några billiga DLCs. Spelet är väldigt kort, men man måste spela mycket mer för att få bland annat alla achievements och däremot så är det ett spel där man vill köra banorna om och om igen.

SLUTBETYG: 9

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10