Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim är det senaste spelet i den mästerliga Elder Scrolls serien. Även denna del av serien när jag spenderat cirka hundra timmar med det, är ett absolut mästerverk.

I Skyrim gestaltar man sin egen Dovahkin (dragonborn) som enligt en gammal profetia ska befria provinsen Skyrim från drakarnas skräckvälde.

Inledningen av spelet tar vid, vid ens egen avrättning som blir abrupt avbruten när en drake attackerar byn Helgan där avrättningen äger rum. Du får nu din chans att fly och efter lite hjälp genom en grotta ligger den enorma spelvärlden Skyrim för dina fötter och du är fri att styra stegen vart du vill.

Själv började jag min resa genom att promenera ned mot den gemytliga byn Riverwood och hjälpa den lokala smeden med att smida lite dolkar och rustningar för att tjäna ihop lite guld.

Skyrim kan spelas i både första och tredjepersonsperspektiv och båda fungerar bra. Även om jag själv kan känna att det är tänkt att man ska spela det ur ett första personsperspektiv. Striderna med svärd, båge, eller magi fungerar mycket smidigt och allt är lätt tillgängligt med snabba byten genom ett fantastiskt praktiskt menysystem.

Ljudet är också både vackert och pampigt som det ska vara i ett Elder Scroll spel. Röst skådespelarna är också betydligt fler i det här spelet än i Oblivion även om jag fortfarade önskade att det fanns ännu några till.

Uppdragen i Skyrim är både många och varierande i de nio stycken olika provinserna i Skyrim. Detta tillsammans med att miljön i byts från vackra höstskogar i Riften till kalla hårda vintervindar i Eastmarch.

Detta är med andra ord ett helt fantastiskt spel och jag tycker faktiskt det knäpper det mästerliga spelet Oblivion på fingrarna. Sen att det precis som sin föregångare har en del brister. Är lätt att se över när det är så pass stort som Skyrim är.

På minus sidan då, återfinns saker som lite dåliga snötexturer (Recenserar 360 versionen) lite små städer, någon armour för lite och annat smått och gott. Men dessa bagateller är ingenting som stjälper spelupplevelsen i detta mästerverk.

Detta är ett måste för alla som gillar open-world spel.

Medlemsrecensioner34
Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10