Svenska
MEDLEMSRECENSION

Empire: Total War

Ett snöigt landskap täckt av snö, farmar och öde bondgårdar. Snön var täckt av blod och det fanns en orsak.

Längre bort radade stora tunga formationer av trupper upp med tungt artilleri och kavaleri en mobil arme på 14 000 man! De ställde upp i försvars formationer med infanteri längsmed fronten och varje linje stod aningen högre än den andre så att alla linjer kunde beskjuta fienden utan risk att beskjuta sina allierade. Det tog inte lång tid innan bomberna började regna!

på motstående sida stod en främmande arme som bestod av Ottomaner, deras enorma artilleri började bomba den svenska hären medan infanteriet närmade sig! Ottomanernas här var större till antal men sämre rustat och en de soldater hade endast kroksablar.

Svenskarna stod väl fortifierade intill en kulle med artilleristöd stora linjeer beväpnat infanter och finskt elit kavalleri!

Sammtidigt längre ut i östersjön pågick en sjöbattalj större än någon tidigare. Fransmännen och Svenskarna hade lyckats omringa en Brittisk och Preusisk flotta, träflisor flög omkring när kanoner träffade de stora fartygen.

Vilken sida skulle vinna i dessa slag. Jag vet svaret för de var de två senaste striderna jag stred i det här eminenta strategispel.

Total War är en av mina favorit serier sedan Rome Total War. Det går ut på att du som ledare över en nation under 1700 talet styr det till världsdominas på ditt eget lilla vis!

Spelet är ett turbaserat spel i grunden som i Civilization men när du strider zoomas kartan ner och du styr enorma armeer i vackra 3d landskap

Använder du diplomati, militärmakt, ekonomisk makt eller alla är upp till dig. Empire introducerar skjutvapen på allvar och höjer skalan rejält sedan Medieval 2. Vi har nu Indien och delar av Nord Amerika och Sydamerika.

Du bygger byggnader i sedvanlig stil och rekryterar armeer använder diplomati och för krig på det vis som behagar dig.

En nyhet är också att du nu har ett Research Tree tänk Sins of a Solar Empire eller Sword of the star eller varför inte Galactic Civilization 2 och Civilization serien. Du kan forksa i olika områden som militärt industri m.fl. Till denna nyhet hör att viktiga pengagivande byggnader finns utanför staden tex gruvor, sågverk mm.

Vad är det som gör spelen så bra jo allt det här och att du kan påverka historien som du själv vill. Att sjöstrider i 3d införts är något jag velat ha sedan Rome. Spelet är otroligt vackert och snyggt. Det andas 1700-1800tals anda.

Jag kan berätta om det otaliga gånger jag försvarat mig i Nord Afrika som kolonisatör eller de gånger jag angripits av ryssarna. Men det känns onödigt vad du behöver veta är att du bör spela det här.

Det har en stark Community och jag rekomenderar Darth Mod om du har dator som gör spelet snyggare och bättre på alla fronter.

Många tycker det här är det sämsta spelet i serien, för mig är det de bästa, det trumfar även Shogun 2. Jag har heller aldrig haft problem med buggar i det här spelet trots väl över 300 timmar nedlagd tid! Alla problem man kan tänkas ha fixas med moddar!

+Fantastisk känsla, superbra strider, storskalighet, djupt!

-För få olika enheter hos de olika nationerna och lite dåliga borgstrider (varit ett problem i hela serien)

Det bästa Total War sedan Rome i min mening!

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10