Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Crisis Core: Final Fantasy VII

Jag kanske först måste skriva att jag inte spelat något Final Fantasy-spel tidigare. Crisis Core är min första kontakt med spelserien.

Spelet handlar om Zack som är en soldier. Soldiers är människor med förbättrande egenskaper så de kan slåss med svärd och besegra monster. Några soldiers class 1 är dock inte helt nöjda med situationen och det leder till mycket våld och död.

Man spelar endast med Zack och inte en hel grupp av personer. Han kan kasta olika magier som blixar, eldbollar och han kan hela sig själv.
Han har även olika typer av attacker med sitt svärd.
Man får olika föremål under resans gång och kan välja om man ska vara stark inom magi eller med svärdet. Det går även bra att blanda lite magi och lite svärdsviftande.
Striderna flyter på bra och det ger en viss tillfredställelse att besegra de stora monstren som verkar tåla hur mycket som helst.

Man följer en story genom spelet som känns väldigt statisk. Man kan inte direkt göra några val som förändrar någor (vad jag märkt i alla fall). Men den är ganska medryckande och jag bryr mig hur det går för karaktärerna.

Förutom storyn finns det massor med uppdrag att klara. Dessa föregås av en kort förklarande text men innehåller alltså inte mycket till historia. Dessutom går alla uppdrag ut på samma sak. Hitta och besegra ett specifikt monster. Jag hade gärna sett lite variation här.

Klarade spelet på drygt 20 timmar men hade då bara spelat ca 45 procent av alla uppdragen. Jag måste erkänna att spelet fick mig nyfiken på att spela fler Final Fantasy-spel.

Medlemsrecensioner6
Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10