Svenska
MEDLEMSRECENSION

Kid Icarus: Uprising

Skrivet av: Farre93   2012-03-28

Ängeln Pit är tillbaka i Kid Icarus Uprising, och det är en riktig bra comeback.

Skaparen bakom Super Smash Bros serien står bakom detta spel. Om man spelar Brawl så kommer man nog känna igen sig i menyerna. Det finns en massa saker att göra, spelet är packat med innehåll. Det följer även med ett ställ till sin 3ds och 6 Ar kort.

Det finns två huvudlägen: Solo, där man spelar igenom en lång story campaign och Together, som är multiplayer delen.

Uprising är ett action spel, som går ut på att besegra fiender med ett stort antal vapen. Storyn är uppdelad i kapitel, i gameplay-et kör man Air Battles och Ground Battles. I luften så är spelet en On Rail Shooter och påminner en del om Star Fox och Sin and Punishment. Det handlar om att undvika och skjuta. Det är riktigt kul och spelet bjuder på en massa storslagna moment.

I ground battles har man mer kontroll över Pit och här blir det mer som ett krystat action spel. Även dessa delar är riktigt bra, om inte bätte än air battles. Här kan man också använda speciella krafter. Designen på banorna är kreativa och unika. Inget kapitel är den andra lik. Plus varierande fiender och Bossar.

Det finns över 100 olika vapen att hitta i spelet, vapnen är indelade i 9 kategorier och alla känns unika o har sina för och nack delar. Man kan köpa nya vapen i shopen eller kombinera två vapen via weapon fusion. Att hitta rätt vapen kan vara ganska svårt så man får testa sig fram, men det är samtidigt riktigt kul och gör spelet mer spännande.

Det borde också nämnas att Storyn är väldigt bra, det finns ett par oväntade tvister och bra karaktärer. Karaktärerna har väldigt ofta roliga dialoger under spelets gång, och det är väldigt bra utfört, jag gillade alla röst skådespelare. Det lilla negativa är att man inte alltid lyckas hänga med i dialogerna för att man spelar samtidigt.

Den stora kritiken som det här spelet fått är kontrollen, då den huvudsakligen använder pekpennan. Jag tycker faktiskt inte att den är så dålig. Värt att notera att man måste vänja sig. Man kommer inte känna sig hemma på en gång, men efter ett tag så tänker man inte på det. I air battles är kontrollen inget problem alls, det är i ground battles då man använder pekpennan för att styra kameran som kändes riktigt ovant först. Mitt tips är att gå in i options och ändra känsligheten på Touch skärmen för kamera styrning. Då blir det mycket enklare och jag hade inget problem efter det. Finns också alternativa kontroller i Options.

Med det sagt så lär man ändå få kramp i handen, efter sisådär en halvtimme spelande. Det är där 3ds stället kommer in. För vänsterhänta kan det bli lite struligt, om man ska köra med en circle pad, så får man köpa circle pad pro, annars kan man styra pit med a,b,x,y knapparna. Jag är högerhänt, så hade inte det problemet.

Musiken är riktigt bra, storslagen orkestrerad musik bjuds det på. Alla kapitel har ett eget musikstycke och all musik kan man lyssna på i musikspelaren som finns i menyerna.

Svårighetsgraden är också bra. Man väljer på en skala från 2 till 9. Ju högre svårighetsgrad desto bättre vapen får man. Så man belönas för att utmana sig själv.

Till sist har vi Multiplayern. Den är nästan lika beroendeframkallande som Super Smash Bros. Det känns lite som Smash Bros i en 3d värld, men det är mer vapenbaserat. Här slåss man mot andra Online i ground battles. Precis som i Brawl finns det en hel del föremål att hitta i banorna och det blir minst lika galet och kaotiskt som i Brawl. Det finns 2 typer av matcher. Light vs Dark som är en 3 mot 3 team match och free for all där det är 6 spelare mot varandra i en dödsmatch. Alla vapen man får i Single Player kan man använda här, man kan också få nya vapen från Multiplayern, vilket gör det mer lönt att spela.

Utöver Single och Multi player finns det en hel del extra material. Det finns sisådär 300 achievments, Idols(trofeer som i Smash Bros), Streetpass och AR kort.

I slutändan är det här ett riktigt stort action spel, med ett fantastiskt o långt single player äventyr och ett riktigt bra multiplayer. Om man är Nintendo fan och gillar skjutspel som starfox eller fighting som Super Smash, borde man definitvt köpa det här spelet. Det här är ett spel som man kommer köra länge.

Grafik : 8, riktigt imponerande miljöer och design. Men vissa karaktärs modeller är mindre bra.

Kontroll: 8, Tar tid att vänja sig och kan göra ont att spela i längre stunder(därför 3ds stället var inkluderad).

Gameplay : 10, Det finns ingen tråkig stund i spelet, fartfylld action hela vägen.

Hållbarhet: 10, det finns en massa innehåll och extra material. Det tar ett bra tag att upptäcka allting som finns i spelet.

Story : 10, välskriven, skön humor och oväntande tvister.

Slutbetyg : 9/10

Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10