Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dragon Age II

Jag påbörjar min vandring i kaos. Eld och förstörelse härjar i vår tid. Min by är förstörd. Mörkrets varelser jagar oss beskrivna i chanten av ljus som ondskan själv. Legenden sade att Tevinter magistraterna de så kallade ledarna som genom den förbjudna blodmagin kunde sätta sin fot i skaparens stad i drömmarnas värld på vis korrumperade staden och sig själva, och de blev de förvridna varelser som jagar oss nu!

De förvridna letade blint efter sina fallna Gudar begravada av skaparen själv långt under marken. Det sägs att när en fallen gud hittas så skall de korrumperade resa sig ovan mark och föra ett krig för att sätta världen i brand! Den dagen verkar ha kommit välkommen till Dragon Age 2!

Mycket skilljer sig från föregångaren bla har stridsystemet blivit snabbare och smidigare vilket jag välkomnar. Spelet har även blivit snyggare men ser ändå ganska daterat och gjorde det med speciellt på PC. Ett Hd texture pack som släpptes senare hjälpte en aning.

Storyn denna gång kretsar inte kring Grey Wardens och deras kamp för Ferelden! Utan denna gång kretsar berättelsen runt Familjen Hawke som flyr blighten som förgör landet. Familjen har en historia som berör illegal magi då deras far död sedan 3 år tillbaka var en apostate en magiker som inte var registrerad i cirkeln. Cirkeln är det sk kontrollorganet för alla magiker. Alla som inte tillhör Cirkeln blir klassade som Apostates och har bara avrättning eller att bli tranquill (dvs att de inte kan använda magi och blir helt känslolösa och själlösa)

Cirkeln har huvudrollen i spelet tillsammans med den organisation som kontrollerar magikerna. och skådeplatsen för denna story är Kirkwall och dess områden runtkring.

Kirkwall är en stad där spelet utspelar sig och det är där du gör uppdrag och gör namn för din släkt i san rpg och bioware anda. Du levlar upp och väljer stats som vanligt och utför diverse uppdrag. Denna gång är questerna mer varierande och vägen dit inte så seg. Men tyvärr lider spelet av mycket återanvända miljöer och en ganska tråkig stad. Det saknas liv och rörelse och det är nästan den enda platsen man är på!

Vad som spelet gör bra är något helt annat. Bioware har i del två lyckats med det de inte lyckades med i ettan skapa unika faktioner och göra spelet mer grått. Du har ett nytt pratsystem mer eller mindre kopierat från Mass Effect men inte så uppenbara rätt eller fel utan snarare konversation baserad på olika känslor tex ilskset svar eller humoristiskt svar.

Många ger spelet oförtjänt mycket kritik i min mening. Spelet är bra riktigt bra som en 7a betyder.

Det bästa med spelet är atmosfären och historian dvs osämjan mellan cirkeln och templars! Templars är en grupp riddare under sk Chantryt kyrkan som kontrollerar att magiker inte är farliga för någon och hålls i bojor. Detta bygger naturligtvis grunden för osämjan mellan dessa två faktioner och inbördeskrig nalkas mellan Cirkeln och Chantryt.

Du kommer in i denna ganska fattiga stad som är överpopulerad av flyjtingar en stad som badar i misär och korruption, där rasism är slagordet som man bemöts med överallt. Spelet lyckas bra med att bygga upp en fientlig stad byggd på misär och rasism och misstroende gentemot de olika raserna.

Storyn byggs naturligtvis kring detta och den konflikt som stundar mellan Kyrkan och Cirkeln!

Spelet gör mycket rätt men också många fel! Det är klart värt dina pengar och om du blir engagerad i storyn kan det vara ett fantastiskt spel.

En del av karaktärerna är mer nyanserade än i Origins medan andra är mer av en "hit and miss" Lite som Vega I Mass Effect 3.

Du får även träffa på främlingar liksom bekanta från första spelet!

Jag kan säga såhär utan att ge för mycket av spelet. Köp det och bilda din uppfattning kring det. Går att få billigt idag och är verkligen spel värt!

En sista sak som kan nämnas om spelet är att det verkligen är begränsat vad gäller customization jämfört med ettan. Tex kan du inte ändra dina kompanjoners rustningar och du har inte lika många alternativ själv att ha den där fina rustningen. Aningen förenklat på gott och ont!

Men klart köpvärt!

7,5 eller en stark 7

+Fantastisk atmosfär
+En del Grymma nya karaktärer
+Förbättrade strider
+Många roliga och bra quester
+ Storyn är bitvis ruskigt bra!
+De olika faktionerna känns olika med sina egna agendor
+Mer grå nyanserat istället för det svart vita som tex Mass Effect serien

-Mycket återanvända miljöer
-Ganska tråkiga skill trees och förmågor man kan lära sig
-Slutet är inte så bra!
-en del repterande quester och delar av storyn är inte bra!
- några kompanjon karaktärer är ointresanta och tunna.
- Kameran i strider kan vara mer i vägen än hjälpsam!
- Mycket mera begränsad valbarhet och pillande med olika rustningar etc!

Medlemsrecensioner14
Samlat betyg: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10