Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Elder Scrolls V: Skyrim

Efter ca 200 timmar med flertalet karaktärer äru jag nu redo att sätta ett betyg på Bethesdas episka dräkdräpar spel.
Spelet börjar i traditionell Elderscroll stil med att du är en fånge. Med häst och vagn förs du till byhålan Helgen för att möta ditt öde.
Tack och lov blir du "räddad" då en drake dyker upp och du kan lämna bödeln åt sitt öde.

Därefter är du fri att leva ditt liv som du vill. Vill du följa handlingen upptäcks det snart att du är en sk Dragonborn, som enligt legenden ska rädda världen och dräpa uberdraken Alduin.
Till din hjälp har du sk dragon shouts, kraftfulla drak-ord som kan göra allt från att blåsa bort dina fiender (Ost-kaka) till att djupfrysa dom.
Världen du äventyrar i känns levande och organisk, fåglar flyger över himmelen, träden vajar i vinden. I de många byarna och städerna utför folk sina dagliga sysslor.
Det känns verkligen som en värld som skulle kunnat existera nånstans nångång.
Det är även många av dessa bybor som förser dig med div quests, alltifrån att hämta något borttappat svärd till att ställa upp i en mycket lustig dryckestävling.
Du kan även gå med i olika quilds och klättra i status där, som tex Champions, Skyrims motsvarighet till The fighters guild, eller varför inte de mordiska Dark brotherhood.

Hos de olika smedjorna i städerna kan man göra egna rustningar och vapen av material man hittar under sitt äventyrande, men det går naturligtvis även att koka ihop potions och enchanta sin utrustning.

Eftersom det är ett rollspel ökar du naturligtvis i level, men systemet för hur du gör det är finurligt utfört. Vill du tex bli bra på magi måste du använda magi osv.
När du går upp en level kan du öka på hälsan, magin eller uthålligheten, men också välja sk perks som tex att du kan halshugga fiender med ett slag osv, ganska likt Bethesdas Fallout 3 mao.

Grafiken är fin mot ögonen och ljudet är jättebra.
Ska man klaga på något ljudmässigt så blir det väl att många av byborna låter likadant och att dom har en tendens att upprepa si (arrow in the knee...)

Valmöjligheterna i Skyrim är närapå oändliga, du kan vara tjyv, heroisk krigare, blomplockande hippie, vampyr, varulv, lömsk magiker...
Du väljer helt själv.

Jag håller personligen Elderscrolls3:morrowind som en favorit, men här har Bethesda faktiskt kommit upp i samma klass. Det är mysigt och trollbindande.

Så slutligen vill jag bara säga att ingen som har lite äventyrs lusta ska missa detta episka mästerverk. Sägas ska dock att ett så pass öppet spel av den här storleken innehåller en del buggar. Personligen har jag bara haf t ett par grafiska buggar, som att drakarna flyger baklänges, och några frysningar av spelet.
Inget gamebreaking mao.

Så spring nu iväg till närmsta butik och inhandla detta. Och kom ihåg: blir du trött på att äventyra kan du alltid ta en pil i knät och bli vakt i Whiterun...
Grafik: 9 vackert och stämmningsfullt
Ljud: 8 fantastisk musik men lite tjatiga bybor
Kontroll:9 flyter på utan problem
Hållbarhet 10 håller säkerligen till nästa del kommer ut
Totalt:10 Bethesda har gjort det igen, ett episkt mästerverk att fördjupa sig i..köp

Medlemsrecensioner34
Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10