Svenska
MEDLEMSRECENSION

Gears of War 2

Skrivet av: Omen   2012-08-17

Det har sågats och gormats i epics uppföljare Gears of War 2,men hur bra är det egentligen?

Det är fortfarande mäktiga Locust mot futtiga COG. Mycket har hänt sedan ettan då man släppte ner en atombomb i deras grottor,men mycket är fortfarande likadant.

Singleplayer
Gears of War 2 börjar på hösten. Det är kallt,kyligt och dystert. Locust är inte utrotade som man hade hoppats utan har kommit tillbaka skarkare och mäktigare än någonsin. Just detta talar ordförande Prescott om. I introt menar han att istället för att sitta och vänta på attacken på mänsklighetens sista fristad Jacinto,ska man göra något ännu mer våghalsigare. Man ska slå de där jävlarna vart de lever. Så det hela börjar med att en stor arme av COG soldater och enorma fordon åker till en särskild plats som ligger mitt ute i skogen.

Där ska var och en åka ner i någon sorts enorm burk som borrar sig ner till grottorna var Locust bor. Hela första delen av kampanjen bjuder på fina upplevelser då man strider i grottor. Locust verkar arga över denna överraskning och gör allt för att stoppa den. Och det blir ett par intensiva strider.
Så efter ett tag har man fått reda på att COG:s städer sjunker. De sjunker ner till underjorden,hur vet man inte. Det blir ett sjuhelvetes äventyr då man lokaliserar en enorm mask och sågar av maskens hjärtor.
Kampanjen bjuder på både Brumak- och Reaverridning,man får åka i en pansarbil och man strider mot Locustdrottningens högra hand,prästernas (Kantus) ledare Skorge. På tal om drottningen så får man äntligen reda på vad det är för ansikte som döljer sig bakom rösten. Och visst blir man chockad.

Visst kampanjen är rolig men det hela känns som en köttig fest då man är hög och sågar av varandra. Det känns inte som en kampanj. Locust är inte kusliga,de är patetiska. Känslan som man ska få är att:
-oj! Locust har bara en stad till att förstöra,om de gör det ute med oss! De är överlägsna oss på alla sätt!
Men istället är känslan:
öh,kolla då jag sågar av hans bröstkorg. Man vet att man kommer lyckas man vet att man kommer skicka Locust till skamvrån och man vet att man är bättre trots allt motsatt sagt. Och det är fanimej inte bra.

Det bjuds på en ny puffra. Hammerburst ett vapen som är bäst att använda på långt håll och som inte verkar märkvärdigt. Man har bytt det goa' vapnet från ettan där man skjuter tre skott i taget mot detta. Vapenvariationen är inte alls bra,fortfarande är Lancern överlägset allt annat. Man har dock förbättrat ljudet på vapnen och i praktiken allt annat. Grafikmässigt har allt också blivit mycket bättre och att uppleva kampanjen är fantastiskt. Jag kan säga att man inte kommer att bli besviken då man spelar kampanjen. Det är mycket roligt och med stor variation. Endast vapnena är en liten besvikelse.

Multiplayer
Multiplayer,multiplayer,multiplayer. Tillslut handlar ett spel alltid om multiplayern eller hur? Multiplayern i Gears of War 2 ligger på godkänt betyg. Striderna bygger på vem som har den största färdigheten med Gnasher Shotgun,men det är kul. Striderna fungerar bra,teamwork är ett måste om man ska vinna och det bjuds på massor med olika spellägen.
Man kan spela spelläget Horde,vilket är ett otroligt roligt spelläge då man ska överleva vågor efter vågor av Locust. Massor med olika fienden,banor och vapen gör det till ett fantastiskt spelläge.

Övrigt
Grafiken är stundtals snygg. Spelet kom ut 2008 men har grafik som idag skulle klassas som snyggt. Ljudet är fantastiskt och AI:n är inte lika korkad som i ettan.

Sammanfattningsvis är Gears of War 2 en skön upplevelse som jag rekommenderar. Därför väljer jag att ge epics tvåa 9/10

+
Snygg grafik,betydligt bättre ljud än föregångaren,fantastisk kampanj,stor variation med fiender

Medlemsrecensioner61
Samlat betyg: 9.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10