Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mega Man X7

Jag hade väntat länge på att få spela det här spelet och nu kommer mitt omdöme.

Vi kan redan börja med det första problemet och det är spelstilen. Det är trist och inget spännande händer. Jag springer igenom banorna så fort som möjligt bara för att klara av bossen så att jag kan komma närmare slutet.

Med den nya karaktären AXL så ska man tydligen kunna kopiera formen och krafterna av vissa fiender fast den bästa strategin är bara att skjuta och hoppa. Nu ska man ha två karaktärer med sig i varje uppdrag. Dör en karaktär så byts man inte till den som fortfarande vid liv, istället blir det att starta om från den senaste checkpointen.

Vi har även ett autosikte som inte går att stängas av. Det jobbiga är när den siktar in sig på fiender med sköld som t.ex de ökända små hjälmarna.

Det ända jag känner efter att jag har klarat av en bana är att det är skönt att den är avklarad och jag vill inte tillbaka. Banorna är alla olika. En bana ska du köra en svävare och plocka upp bomber på tid och en annan ska du bara upp för ett torn.

Något som stör mig är bossarna. De är bara jobbiga och striderna ger mig en huvudvärk eftersom ingeen av den vill hålla tyst en enda sekund.

Något som de också har klantat sig med är ljudet. Musiken är inte ett dugg minnesvärt och röstskådespeleriet har nästan ingen känsla alls. X låter bara uttråkad, AXL har en störande röst och Zero låter som Solid Snake.
Självaste ljudeffekterna är okej och inget mer.

Kontrollen är okej. Karaktärerna reagerar fast det tar mer tid än vad de behöver på sig. Att hoppa och springa går bra.

Grafiken behövde förbättras rejält. Dåliga texturer, äckliga färger. I vissa banor är det jobbigt att upptäcka vissa fiender eftersom de sjunker med omgivningen. Animationerna på karaktärerna när de rör sig kunde ha varit bättre.

Alla laddningar sänker spelglädjen ännu mer. De är långa och det händer ofta. Mellan varje del av en bana måste den ladda och det tar mer tid än vad som behövs.

Menyerna är inte heller de bästa. Jag trycker på spara och spelet frågar om jag verkligen vill spara. Självklart vill jag spara.

Bandesignen är bland de värsta jag har sett på länge. I de få banor där man faktiskt bara behöver springa och skjuta har de misslyckats med. De är linjära och fienderna är utsatta på ställen där de bara väntar på att bli sprängda. De har satt ut hinder mitt i vägen för att man ska hoppa över fast man kan även bara springa förbi dem.

Nej, det är inte ett spel jag kommer att spela om.

Jag som älskar Mega Man gillar inte ens det här spelet.

Jag kan bara ge det en svag femma och det ända som hindrar mig från att sänka betyget mer är för att kontrollen fungerar sådär.

Grafik: 5
Spebarhet: 5
Ljud: 4
Hållbarhet: 4

Plus: Kontrollen är okej, X och Zero går åtminstone att spela med utan att bli helt tokig.

Minus: AXL, linjära banor, tråkig musik, dålig grafik, inga minesvärda banor, jobbiga menyer och laddningstider.

Samlat betyg: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10