Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Command & Conquer 3: Kane's Wrath

Skrivet av: Omen   2012-08-21

Expansionspaketet till C&C 3: Tiberium Wars är ute,frågan är hur bra det egentligen är.

C&C 3:Kane's Wrath är alltså expanionspacketet till del tre i Command and Conquerserien. I trean fick man spela som alla tre fraktionerna. Nu får man ta en mer inblick i terroristfraktionen Nod och deras karismatiske ledare Kane.

Det är en snar framtid. Den giftiga kristallen tiberium ockuperar det mesta av jordens yta. Såklart har detta inte bara skapat ett problem globalt utan också politiskt. G7-länderna tycker man ska använda alla medel möjliga för att förstöra kristallen. De bildar en union,Global Defence Initativ mer känt som GDI.
Men den populära terrorisfraktionen Nod som tror på att kristallen är nästa steg i människans evolution har en annan uppfattning. Det ledde till en konflikt om själva jordens överlevnad.
Det är prologen alltså. Men i själva trean så handlar det om att helt enkelt banka skitet ur varandra. Man fick spela som både GDI och Nod och senare [SPOILER] utomjordingsrasen Scrin som invaderar jorden p.g.a. vad? Just det,tiberium kristallen.

Singleplayer
I singleplayern så får man en bättre inblick i terroristorganisationen då man spelar som dem i den hela 10 timmar långa singleplayern.
I början så ska man "stiga ur askan" för att visa att Nod inte alls är underlägset GDI. Det gäller att samla ihop sina kollegor och fokusera på GDI. Tyvärr upphör detta lika snabbt som det började tack vare utomjordingrasen Scrin. Det är hungriga efter en planet som innehåller tiberium.

Det bjuds på ett stort antal uppdrag. Och de flesta är olika varandra. Det kan vara grundupplägget: bygg din egen bas,konstruera stridsvagnar,träna soldater,slå ut fiendens bas. Men det kan också vara att försvara sig mot ett par "supertanks" som är enorma i storlek eller att infiltrera sina fienders baser medan de attackerar varandra. Det finns stundtals med olika fordon,soldater och flygplan att välja emellan när man konstruerar enheter,vilket leder till att man kan bygga upp sitt anfall på flera olika taktiker.
Singleplayern är mycket lång och kommer ta upp mycket av din tid,det är ett mästerverk som bör spelas,finns få singleplayers som är bättre än den i C&C 3:Kane's Wrath och då menar jag alla typer av spel. Fantastiska skådespelar insatser finns,eftersom det är ökänt att mellansekvenserna i Command and Conquerserien spelas av riktiga skådespelare så vill man inte vara sämre än i föregångarna. Flintskallige Joe Kucan spelar den karismatiske Kane och enligt mig förtjänar han en Oscar för det. Det är ett grymt jobb han gör. Han tar rollen med passion och man ser en eld i hans blick. Han är fantastisk och passar perfekt i rollen som Kane. Annars så kan man nämna själva konflikten i spelet. Det är en intressant konflikt och i grytan blandas också in en kallblodig utomjordingsras. Kan inte bli mycket bättre.

Multiplayer
Multiplayern i C&C 3:Kane's Wrath bygger på en enkel sak. IQ. Det gäller att tänka mycket logiskt. Vilket resulterar i att man måste vara smart för att lyckas i C&C 3:Kane's Wrath. Och det gillar jag. Starkt.
t ex om fienden försvarar sin bas med stridsvagnar så är ju inte direkt smart att bygga jeepar med kulsprutor i dem och attackera. Skicka missilgubbar istället! Det handlar mycket om sånt. En sak som jag har glömt att nämna är att varje enhet kostar (sålkart). Men hur får man pengar till att bygga en stor här? Jo. Man bygger en speciell byggnad raffinaderi som har med sig en sak på köpet,en "odlare". Odlaren snappar upp tiberium på marken och,när fulltankad kör hem med det till sitt raffinaderi. Och man får därmed pengar. Det finns mycket mer att veta om uppläggen i multiplayerstriderna med det blir för mycket. Man kan spela upp till fyra personer samtidigt. Det kan vara alla mot alla, 2v2,1v1,2v1 eller t.o.m. 3v1. Det finns banor för varje antal spelare så anta inte att fyra spelare samlas på en trång bana för två personer. Det är mycket kul och jag har fortfarande inte tappat min lust att spela det.

Övrigt
Grafien är utmärkt. Föreställer på pricken en kall,dyster framtida miljö. Själva enheterna är också mycket skarpa och det finns egentligen inget att klaga på. Ljudet funkar fint. Över godkänt helt klart men kunde ha blivit lite bättre.

Sammanfattningsvis är C&C 3:Kane's Wrath ett otroligt bra spel och bör spelas för alla som bara är en aningen intresserade av RTS. Därför ger jag spelet en fet 9/10

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10