Svenska
MEDLEMSRECENSION

Batman: Arkham Asylum

Skrivet av: Omen   2012-08-23

Du har precis fångat in den galne psykopaten Jokern. Du misstänker att något inte stämmer,du hade rätt.

Batman: Arkham Asylum börjar med att vår egna Batman kör Batmans klassiska ärkefiende Jokern till fängelset Arkham Asylum i sin Batmobile. Där träffar du Batmans allierade,kommisarie Gordon. Allt verkar som vanlig rutin. För femtioelfte gången har Jokern varit ute och spridit skräck på Gothams gator och för femtioelfte gången är han fast. Men något stämmer inte. I arresterandet av Jokern (som du inte har sett) så gav han upp utan strid.
Dina misstankar visar sig vara korrekta. Jokern blir fri tack vare hans medhjälpare Harley Quinn.
Och plötsligt är helvetet löst.

Du börjar direkt att spela läderlapp,du krossar fönsterglasen från vilket du såg dramat och hoppar ner på brottsplatsen. f.ö. kan nämnas att det är Mark "Skywalker" Hamill som spelar Jokern och han gör det fantastiskt. Batman följer efter Jokern i ett försök att stoppa honom men det är lönlöst,detta var Jokerns plan hela tiden,han kan varenda detalj och det finns ingen chans att du kan stoppa honom. Harley Quinn har på något sätt fått kontroll över kontrollrummet. Dessutom har hon kidnappat fängelsedirektören Quincy Sharp och du ligger nu i mitten av Jokerns psykopatiska spel. Jokern är ute efter en formula känd som Titan. En av Asylums läkare har skapat det och han vill ha mer från henne. Vad gör Titan? Det förvandlar människor till enorma groteska monster med fantastisk styrka. De fuskande riidrottarnas dröm helt enkelt.

Det man märker direkt är den fantastiska kameran. Det är ett sorts TPS perspektiv på Batman och det gillas,mycket!
Den rör sig precis som du rör dig,hur du än gör och hur snabbt du än gör det. Du får helt enkelt ta del av allting.
I Batman: Arkham Asylum så har man,tja vad ska man kalla den,ett sorts detektivläge. Genom ett knapptryck har du plötsligt infraröd syn,ser genom väggar och ser specifika saker som t ex Riddler Trofeer med större precision. Stort plus för det tack vare att den synen som man har lyckas skapa fantastiska,stealthstrider.

Det där med strider. En av de få dåliga sakerna med Batman: Arkham Asylum är hur enformigt stridssystemet är. Man finner sig snart trycka på två knappar,X och Y,Trekant och Fyrkant hela tiden. Så fort det blir en näve mot näve strid så handlar det om de två knapparna. Under Arkham Asylum har jag nu lärt mig att avsky de där j*vla knapparna som man trycker på hela tiden!
Som tur så är bosstriderna bättre än de vanliga slagssmålen.

Det är just det som jag älskar med Batman,han har ett enormt antal med fiender! Man kan aldrigt bli utråkad. Och just den ingrediensen gör Batman: Arkham Asylum riktigt,rikigt bra.
Man möter ett halvdussin "superkriminella" förutom Jokern inkluderande:
Bane,Killer Croc,Poision Ivy,Harley Quinn och min personliga favorit Scarecrow.

Tyvärr så strider man mot många av dem endast med sin Batarang. Vilket är lite tråkigt för man kunde verkliga ha utvecklat det mer.
En annan sak som inte faller mig gott med spelet är hur långt det egentligen är. Det kunde ha tagit mycket mer än futtiga 6-7 timmar som det tar att klara av det. Visst det finns andra saker att göra men de är inte lika finpolerat som i Arkham City.

Annars kan jag säga att Arkham Asylum definitivt faller mig gott i smaken det är,trots sina brister ett fantastiskt spel.
Grafiken på spelet är skarpt. Det är snyggt och det är fint,det är fint ögongodis men inte mycket mer än så.
Ljudet,ljudet är väldigt mediokert. En sak som jag hatar är att röstskådespelarnas röster passar lika bra ihop med karaktärernas munnar som en katt och råtta. Det är bedrövligt att se och man blir bara arg över hur dåligt det egentligen är. Alla andra ljudeffekter kunde också ha varit bättre.

Sammanfattningsvis är Batman: Arkham Asylum ett mycket,mycket bra spel. Det enda som egentligen fattas är lite variation och några tekniska framsteg. Därför är domen för läderlappsspelet 8/10

+
Scarecrow,Jokern,detektivsynen,uppdragen,grafiken.

Medlemsrecensioner43
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10