Svenska
MEDLEMSRECENSION

Hunted: The Demon's Forge

Så har jag till slut satt tänderna i Inxiles arpg.
I rollerna som krigaren Caddok eller prickskytten Elara måste du resa land och rike runt för att rädda världen, och för att hitta guld och rikedomar såklart. Allt bara för Elara var klåfingrig och plockade upp en underlig sten.
En blek kvinna, Serephin, uppenbarar sig och ger dom i uppdrag att att hitta henne (det är bara en projektion av henne dom ser) då hon tydligen blivit bortförd av spelets motsvarighet till Orcher.
Äventyret blir dock mer komplicerat ju längre det går, och snart hänger balansen mellan mörker och ljus på våra hjältars axlar.
Inget direkt revolutionerande kanske, men det funkar.
Du kan välja att spela som endera, och båda har både närstrids och avståndsvapen. Caddok är dock den starkaste av dom två.

Stridssystemet känns en smula som Demon souls med pareringar och kontringar, Elara kan på sant Marcud Fenix maner ta skydd bakom saker och pricka elakingar på avstånd.
Med tiden lär sig våra hjältar även magi som tex eldbollar och blixtar. Dessa förmågor kan även uppgraderas till starkare versioner.
Banorna är ganska linjära men här och var finns det lite chans till utforskning för att hitta nya rustningar eller vapen.
Ibland måste man lösa ett pussel, men det är väldigt lätt och oftasts ligger lösningen rakt framför en.
På det stora hela funkar det bra och att spela med en ai kontrollerad partner funkar utan problem.
Dom helar när dom ska och ställer sig sällan ivägen.

På det grafiska planet har jag inte mycket att säga. Spelet är definitivt inte fult, men inte det snyggaste heller. Däremot är miljöer osv väldigt stämmningsfulla.
Vi får se alltifrån lummiga skogar till städer och grottor.
Fiendefloran består av alltifrån orcher, skelett och spindlar till andra mer eller mindre fantasifulla kreatur.

Ljudet är väldigt bra, speciellt rösterna på huvudpersonerna, och många gånger har jag skrattat åt deras munhuggningar. Elaras röst tillhör fö Lucy Lawless från Xena.
Musiken är förståss sådär fantasy pampig som man kan tänka sig.

Hållbarheten är ganska stor. Spelet tar upp till 20 timmar+ och sedan finns det en ypperlig dungeon creator där du kan göra egna äventyr (eller ladda ner andras) lägg till möjligheten att spela om äventyret för att samla hemligheter osv och du har ett ganska långt spel.
Dessutom kan du lira hela äventyret i coop.

Så vad blir slutsumman? Ja, jag hade kanske inga höga förväntningar men blev positivt överasskad. Och nu när spelet finns billigt så bör man slå till. Speciellt om man har förkärlek till fantasy och rollspel.
Jag skulle iofs ha köpt det till fullpris och det måste ju tolkas som ett bra betyg.

+ Långt spel
Roligt upplägg
Sköna dialoger
Bra fighting

- kunde varit snyggare
Lite väl linjära banor

Ett bra actionrpg för älskare av grottröj och fagra damer. Ge det en chans.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10