Svenska
MEDLEMSRECENSION

Resident Evil 6

Bered dig på en skräckupplevelse som inte riktigt lyckas skrämma, men som ändå lyckas trollbinda!

Resident Evil 6 levererar inte den där skrämselfaktorn som cirkulerade kring de tidigare delarna till PS1, och detta beror delvis på det höga tempot som mer eller mindre befinner sig genom hela spelet. För RE6 innehåller ändå några av de mest bisarra fienderna i serien, men lyckas ändå inte riktigt få fram de kalla kårarna. Vad beror detta på?

Kontrollen har med skräckens frånvaro att göra. Så fort man drar styrspaken åt något håll så springer karaktären och med högerspaken har du tillgång till att titta runt med din karaktär i 360°. Inget smyga sig genom smala korridorer och inga fasta kameravinklar här inte. Det är framför allt detta som tar bort känslan av skräck och panik. Styrning känns överlag väldigt bra i jämförelse med de tidigare spelen, karaktären är inte längre någon stel pinne, utan drar du vänsterspaken åt något håll så springer du ditåt. Äntligen kan man röra sig och skjuta!

Storyn är väl berättad och får dig att vilja fortsätta framåt för att ta reda på vad som verkligen försiggår så att du kan lägga alla bitarna på plats.
Något jag gillade skarpt med RE6 är att man, precis som i de första spelen, fick spela som mer än en karaktär och se deras väg och deras olika mål, och att de stöter ihop med varandra för att knyta ihop storyn i RE6.

Den partner som man har med sig under spelets gång har en förbättrad AI, och bäst av allt så klarar sig din partner utan någon hjälp från dig och kan heller inte dö. Detta resulterar i att du endast behöver bry dig om dig själv och har också bara dig själv att skylla om GAME OVER-skärmen dyker upp. (Singelplayer)

Ett stort plus är att zombies är tillbaka i serien, i alla fall i Leons kampanj.


Grafik: 9; Ett riktigt snyggt ljussatt spel!

Ljud: 8; Bra ljudeffekter, stämningsfull musik, men samtidigt inget man minns.

Spelbarhet: 8; Bäst kontroll i serien, nu kan man äntligen gå och sikta! Men bidrar ändå till att skräcken inte infinner sig.

Hållbarhet: 9, Lång story, många spelbara karaktärer, mercenaries, agent hunt, co-op, online!

Betyg: 9; Resident Evil 6 är ett riktigt bra spel, och för dem som tycker att spelet inte duger enbart för att Capcom lagt mycket mer tyngd på action istället för på skräck, ta spelet för vad det är; för det är ett riktigt bra och underhållande tidsfördriv!


För att tillägga: Första anblicken jag gav RE4 när det begav sig var inte heller helt klockren. Jag var lite besviken till och med eftersom jag hade växt upp med de första 3 RE-spelen, och de spelades på ett helt annat sätt. Men efter 1 timme eller 2 så förstod jag att det var ett riktigt bra spel, ett mästerverk helt enkelt! Och nu står det sig som ett av mina topp 5 någonsin! Så ge RE6 en chans, det kan också överaska, trots sin förändring!

Samlat betyg: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10