Svenska
MEDLEMSRECENSION

Animal Crossing

Skrivet av: CapYx   2012-11-26

Animal Crossing

- Gamecube -

Animal Crossing var från början gjort för Nintendo 64 som kom ut endast i Japan mot slutet av den dåvarande generationen. Spelet sålde inte fruktansvärt bra eftersom att Gamecube precis hade kommit ut men eftersom att folk tyckte om det så pass mycket så bestämde dom sig för att importera den med lite få ändringar till gamecube.


Vad gör man i Animal Crossing?
Animal Crossing har inga uppdrag eller liknande. Man gör det man känner för? Men vad är det då? Man kan fiska leta fossiler, göra kläder fånga insekter, delta i tävlingar prata med sina grannar dekorera sitt hus m.m..

Många gillar att jämnföra detta med Sims och det är både ja och nej. I sims så känns det ofta som att man styr någon annan medans i Animal Crossing så känner man en mycket starkare koppling till karaktären du spelar som. Det är verkligen du som är karaktären.


Men är Animal Crossing för alla?
Svaret är ett simpelt nej. Är du en person med dålig fantasi som vill ha mycket saker som händer hela tiden så är detta absolut inte för dig. Animal Crossing är ett spel där man får sköta allt sånt själv, Vilket är det ljuvliga med spelet!


Lite extra grejer tillkommer ifall man har gameboy advance kablar, Då kan du spela lite i en bonus ö man kan låsa upp.

Grafik 7/10
Eftersom att detta är en port av ett Nintendo 64 spel så känns det orättvist att sätta ett lågt bettyg på det. Grafiken passar till spelet.

Hållbarhet 10/10
Spelet kan hålla allt ifrån någon dag eller för alltid, Helt beroende på spelaren. För mig så håller det fortfarande än idag

Spelkänsla 8/10
Kan tycka att kontrollen känns lite klumpsig på något vis. Gillar inte heller att kameran stannar för varje gång man går in på ett nytt område.

Ljud 9/10
Klart det bästa bakgrunds ljudet i Animal Crossing serien. Men gillar inte hur djure pratar


+
Mycket att göra

-
Det märks att det inte är gjort för Gamecube.
Nintendo 64 versionen däremot är som gått som felfritt

Totalt 9/10

Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10