Svenska
MEDLEMSRECENSION

Hitman: Absolution

Skrivet av: Mihon   2012-11-27

Hitman? Absolutly!

Jag var länge tveksam till Hitman Absolution, det tog fram till dagen innan det släpptes för mig att bestämma om jag skulle köpa det eller inte. Jag spenderade ungefär 4 timmar på att vackla mellan ps3 och pc versionen. Men drog slutsatsen till att pc är billigare och snyggare samt att jag spelat de senaste spelen i serien på pc. Hur var det då?

Hitman: Absolution är klart det bästa sneak and snap neck action spelet som gjorts sedan Assassins Creed II. Inte ens Splinter Cell kan mätas i hur bra Hitman 5 är. Kontrollerna tar lite tid att lära sig men man vill ju så djävulkt inte bli upptäckt att man spenderar 8 timmar på en och samma del av spelet bara för att få ett perfekt silent assassin score.

Grafiken är rå och ursnygt den nya grafikmotorn Glacier 2 gör spelet både detaljrikt och nära gravitations verklight som möjligt, de ända spelen som kan mäta sig med Hitman 5 är Crysis 2 när det kommer till bakgrunds miljön och 3D kännslan. Regn, blod, ljus reflektioner och våta kläder är bara toppen på isberget av detaljer som finns i både klinsik rena och sex snuskiga miljöer där uppdragen utspelar sig.

Hur är själva spelet när det kommer till story och morden? Jo det är en gripande story som går tillbaka till huvudpersonen 47s förflutna men inte som i Contracts eller Blood Money utan här gäller det att bekydda och hämnas de som vill tjäna lite extra cash på en ung flicka. Som precis som 47 är ett genetiskt vapen och den perfekta lönnmördaren. Morden i spelen är precis som man kan tänka sig de finns ett flertal sätt att gå till vägga, och så kan man så väll gå in med en ak47 och bara röja ned allt modstånd.

AI i spelet är lite smartare men inte helt olikt som i Blood Money. det finns en neat effekt att om man klär ut sig så kan de med liknande dräkter känna igen dig om du inte använder din instikt. Vilket för mig på den andra neat-effkten, Instikt, är som eagle mode i Assassins Creed-serien dock är den tidsbegränsad men med hjälp av den kan man se vart motståndarna och målet är. Samt hjälper det en på traven så klart med uppdraget.

Hitman Absolution är ett spel som jag själv kommer att köra sönder innan nästa del kommer, om det blir en dlc så är man först i kön. Det som drar ned betyget är att det inte är lika öppet som i tidigare spel, "Hitman 1 och 2" utan det finns bara de här sätten att döda på och inget annat. Online mode och Contract mode är bara plus i kanten för seriens utveckling, samt alla challanges ger spelet ytterligare anledning till om-spel.

Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10