Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

World of Warcraft: Wrath of the Lich King

Den 13/11 2008 släpps Wrath of the Lich King tillsammans med hjälteklassen Death Knights, en level cap höjd till 80, Northrend och Strand of the Ancient. Den första expansionen som enligt mig gick i fel riktning.

På denna tid spelade jag Druid, något jag totalt spelat i 3-4 år av mitt WoW-spelande. Northrend var fantastiskt, man kunde inte flyga på en gång. Detta tror jag många spelare störde sig på, men jag gillade det. Äntligen lite old school feeling. Gällande klimatförändringarna under levlandets gång så var det återigen riktigt välgjort. Det blev aldrig för mycket av något, jag trodde jag skulle ledsna på all snö och is, men det gjorde jag inte. Dessutom vore det lite väl underligt om det inte var en massa snö med tanke på Lich King.

Naxxramas var tillbaka för oss PvEare. Det var förvisso likt sig men fortfarande roligt. Jag tror till stor del att detta beror på att man aldrig fick chansen att köra sig sådär äckelmätt på Naxxramas under Vanilla.

När Ulduar kom så tyckte jag egentligen att det var en riktigt bra raid, men det var efter vi downat första delen av Ulduar som jag tog min första stora paus från spelet. I samband med att Onyxia gjordes om till en level 80 instans så började jag spela igen, men fick inte tillbaka riktigt samma spelglädje som jag haft tidigare. Det blev mestadels slölir och jag tog mig aldrig längre i raidandet än jag gjort innan mitt break då jag inte hade intresset. Det fick bli lite PvP och PUGande. Tyckte inte att arenan var som tidigare och la därför snabbt ner den biten. Någon månad senare så slutade jag helt igen och tog det största breaket jag haft.

På grund av detta kan jag inte ge en bredare recension av expansionen. Jag kan tänka mig att jag verkligen gick miste om något då jag aldrig fick spela de sista fighterna i Ulduar såväl som Icecrown, detta är något man såhär i efterhand ångrar en hel del.

Avslutningsvis har jag tänkt gå i samma spår som tidigare och köra en tidslinje över expansionen.

2009:
14/4 - Ulduar, Argent Torunament och Dual-Talents kommer till spelet
4/8 - Isle of Conquest, Crusaders Coliseum samt Instance Lock Extension lanseras
22/9 - Onyxia görs om till level 80 raid
8/12 - Frozen Halls och Icecrown Citadel släpps

2010:
5/1 - The Plagueworks öppnas i Icecrown Citadel
19/1 - The Crimson Hall öpnnas i Icecrown Citadel
2/2 - The Frostwing Halls öppnar tillsammans med att Lich King
23/3 - Random Battleground lanseras
22/6 - Real ID läggs till i spelet
30/6 - The Ruby Sanctum släpps

Samlat betyg: 7.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10