Svenska
MEDLEMSRECENSION

Bioshock Infinite

Skrivet av: bullet   2013-04-08

Vid det här laget så antar jag att de allra flesta vet vad spelet handlar om och går ut på. Sammanfattningsvis kan man säga att Bioshock infinite utspelar sig under 1912, i en värld där man kan besitta övernaturliga krafter, och i en stad som svävar ovanför molnen.

PC-versionen av spelet är som jag spelat på högsta inställningar är otroligt vackert och välgjort. Inte bara tekniskt utan även designmässigt. Karaktärerna i spelet är oerhört välgjorda och färgstarka, striderna väldigt underhållande och den artificiella intelligensen är någorlunda välgjord. Dessutom är berättandet i spelet otroligt välgjort. Musiken, atmosfären och antagonistens roll och talande är perfektion.

Tar man sig tiden att lyssna på ljudbanden som går att finna under spelets gång så få mer inblick i storyn, och därmed förhoppningsvis bättre tillfredställelse av spelet som helhet ju längre man går vidare. Dock är det just där och runt storyn som allt faller. Vill man förstå storyn så måste man i princip lyssna på åtminstone de flesta ljudband som finns utspridda under spelets gång. Jag hade inga problem med det och tyckte att det var trivsamt att lyssna, men jag hade oerhört svårt för slutet av spelet. Allt knyts ihop väldigt logiskt, men likt Mass Effect 3 så saknas känslan, den där lilla känslan som får en att känna att man lyckats. Tvärtom så kändes spelet helt meningslöst i slutet för mig, och med det försvann lusten totalt att spela om det på högre svårighetsnivå.

Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att ett enligt mig "bra" slut skulle höjt betyget från en 7:a till en stark 9:a. Slutet gav ingen tillfredställelse alls, och det kändes som att jag spelat igenom ett helt spel för ingenting, utan att komma nån vart... Och just som undertiteln lyder, infinite, oändlighet... Tom cirkel. Så kändes det för mig och tråkigt nog kommer jag aldrig spela om det på grund av just det.

Medlemsrecensioner27
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10