Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fallout: New Vegas

Ain't that a kick in the head?
Jo det kan man säga. I Fallout: New Vegas vaknar man upp utan någon vetskap om vem man är, vart man är eller någonting. Det första man ser är sina bundna händer, och att man sitter bredvid en grav. En nygrävd grav. Sen så tittar spelkaraktären uppåt och får se tre män, varav två ser ut som några sorts punkare. Men mannen i mitten ser ut att vara någon sorts "High Roller" Han är stiligt klädd, och han är mer civiliserad än de andra två. Detta framhävs av att den ena av de två "rufsigare" typerna, säger: "Would you get it over with?" Men mannen i kostymen svarar: "Maybe Khans kill people without looking them in the eye, but I ain't a fink, dig?" Sedan så får man då reda på att man är en "courier". En person som får pengar för att leverera paket över öknen. Denna gången hamnade man tydligen i ett bakhåll, och paketet man skulle leverera var tydligen något riktigt värdefullt. Sedan så riktar mannen pistolen mot din skalle, och säger: "Truth is... The game was rigged from the start." Sedan ser man pistolen tryckas av, skärmen blir svart, och dramatisk musik spelas.
Efter introt är avslutat vaknar man upp i en säng, där en person vid namn Doctor Mitchell sitter och väntar på att du ska vakna. Du får ställa dig upp, Göra din egen spelkaraktär, pröva att gå, göra några tester, sedan får du dina saker, och kastas rakt ut i vildmarken. Detta kan verka lite överväldigande, men spelet har s.k "quest markers" som visar vad du ska gå. Så trycker man upp menyn med TAB. Menyn är faktiskt väldigt enkel att manövrera, så det är ett stort +. Och ännu ett stort plus är att man kan "hotkeya" saker. Jag sätter min pistol på 1, mina Stimpaks (vilka är som healing potions) På 2, så drar vi igång. Nu ligger det till såhär, jag har klarat ut storyn på detta spel tre ggr. Och jag är snart uppe i 90 timmars speltid på steam. Så man kan säga att jag gjort det mesta.
Jag drar upp menyn igen, och sätter på radiokanalen, "Radio New Vegas." Och detta är nog det största plusset. Spelets musik, är nog bland de bästa soundtracks som gjorts enligt min åsikt.
Men åter till gameplayen. Det första du bör göra är att leta rätt på roboten "Victor" Om du pratar med honom förklarar han vad som hänt för dig, hur han räddade dig osv. Nu vet du iallafall vart du är. Man är i en väldigt liten stad vid namn "Goodsprings." Och man blir hänvisad till saloonen. Där möter man Sunny Smiles, som är din vägledare genom spelets tutorial. Man får lära sig att skjuta, och änvända V.A.T.S. Ett hjälpmedel som liknar dead eye i Red Dead Redemption. Och att tillverka mat för att överleva i ödemarken. Sedan är man i princip ensam. Storyn fortsätter ett bra tag. Den kommer ta dig i princip över hela ödemarken. Men den får du upptäcka själv. Det finns hundratals sido-quests och annat, såsom gamblingen när du är inne på ett av de många casinon som finns i New Vegas. Utav de maffigaste momenten i spelet är när du för första gången tar dig in på New Vegas Strip. Det finns även många DLCs att köpa och spela, och de är värda dina pengar. Resten är helt upp till dig hur du vill ta dig an spelet. Kommer du ta över Vegas själv? Eller kommer du överlåta kontrollen till någon av de andra faktionerna i spelet? Du får göra många val i spelet. Men ett varningens ord: Varje val har konsekvenser, även om de är långt fram i spelet.
Dåså, nu ska jag betygssätta lite grejer.


Grafik 8/10
Gameplay 10/10
Musik 10/10
Hållbarhet 9/10
Story 9/10

Tack för att du ville läsa min recension, lämna gärna din åsikt nere i kommentarerna!
-Erik

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10