Svenska
MEDLEMSRECENSION

Far Cry 3

Skrivet av: Wenksor   2013-05-01

Har du någonsin funderat på definitionen av galenskap är? Skulle du fråga någon skulle folk förmodligen tro du var galen, men i Far Cry 3 är det annorlunda. Här är alla galna, precis alla.

Storyn tar sin början med att man får se glada minnen, fallskärmshoppning och fester. Jag ser ur en mans synvinkel, dock vet jag inte vad han heter. Plötsligt ljusnar allt upp och jag sitter i en bur, bredvid mig ser jag vad det verkar vara som min bror. Vakter patrullerar runt och deras nöje är att misshandla fångarna. De slår till min bror, det är då han säger det. "Dags att fly Jason". Mitt namn är Jason, Jason Brody.

Vi flyr och jag får vänja mig vid kontrollerna, de är inte så annorlunda om man jämför med andra spel. Dock så händer det en tragisk sak.. som jag inte kan säga.

Storyn har alltid ett högt tempo under uppdragen, den får mig att fastna och jag kan bara inte sluta. Oavsett om jag spelar storyn eller jagar gamar med ett raketgevär så underhålls jag ständigt.

På ön finns det både folk som är med dig och folk som är emot dig, folket som är emot dig är Vaas och Hoyts folk. De vill ha ditt huvud på en påle, medans de som är med dig är ursprungsbefolkningen. De hjälper dig mer än gärna att få bort Hoyt och Vaas folk från ön.

Att bara få gå runt på ön är en tillfredsställande känsla, miljön är strålande designat och djurliven får mig att ha öronen på spänn. Jag har ingen lust att bli tigermat direkt...

Sen så kommer vi till multiplayer delen, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Det är roligt men lite för lätt. Det är ungefär som ett Call of Duty fast 5 gånger långsammare, första matchen gick jag 15 - 2. Jag som är uppfostrad i sann MW3 anda är van vid svinhögt tempo och snabba reflexer, här är tempot så långsamt att jag kan gå iväg och ta en dricka innan någon lyckas döda mig.

Ljudmässigt tycker jag Far Cry 3 kunde ha gjort ett bättre jobb, det är svårt att inte tycka alla vapen låter fjössigt i jämförelse med strålande Battlefield 3. Men här så låter det verkligen.. konstgjort, platt och bara allmänt lågt.

Men sammanfattningsvis så diggar jag Far Cry 3, det är inte många FPS spel som har lika bra story som detta spel. Multiplayern är underhållande när man dominerar fältet och du kommer aldrig att ha en tråkig stund med detta spel.

Medlemsrecensioner14
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10