Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Last of Us

Skrivet av: Prey   2013-06-18

Jag sitter i skrivande stund och försöker insupa alla intryck och känslor som det här spelet fått mig att känna, men jag är mållös, jag vet inte riktigt vart jag ska börja.

Få spel har väckt så här mycket känslor inom mig och få spel har berört mig så mycket som Naughty Dog's senaste verk.

Spelets (jag vill knappt kalla det för spel) prolog tar vid som vilken kväll som helst skulle kunna göra, allt är tyst och lugnt. Efter en kort introduktion så står det klart att ett svamp virus har spritt sig till invånarna i USA som resulterat i att befolkningen har blivit galna.
Du axlar rollen som Joel tjugo år efter att infektionen brutit ut och världen har fortfarande inte återhämtat sig, den står i spillror och du är en av få som överlevt. Människan har byggt karantänzoner som är strikt bevakade av militär och livet som överlevare är hårt, riktigt hårt.

Joel får efter ett par ströjobb uppgiften att eskortera en flicka vid namn Ellie.
Dessa två karaktärer har en lång resa framför sig och det är extremt imponerande att se karaktärsutvecklingen mellan dem två individerna.
Joel då som är en överlevare, han vet hur allt var innan infektionen och Ellie, en ung flicka som är född innanför murarna av karantänzonen.

Det är en kusligt välskriven story, en story som får en att känna känslor som man inte trodde existerade när det kommer till spel och vissa scener är bara otroligt gripande. Berättandet är magnifikt, det är inte infektionen eller dem muterade människorna som står i centrum utan det är Joel och Ellie's historia och hur starkt deras band till varandra blir.
Röstskådespeleriet är superbt och ljudet är, ja jag saknar adjektiv här, men det är fantastiskt.
Allt det här kombinerat med en grafik som suddar ut linjen mellan spel och verklighet och du har ett mästerverk. Grafiken är utan tvekan det snyggaste den här generationen har erbjudit och det är extremt svårt att förstå att Naughty Dog gör det här med sju år gammal hårdvara.

Spelet är exklusivt till Playstation 3, vilket är tråkigt för Xbox skaran för det här är verkligen ett äventyr som inte borde missas av någon, så har du möjlighet, dra och köp en Playstation 3!

Det här är ett mästerverk i allra högsta grad och jag hoppas innerligt att man någon gång i framtiden gör en uppföljare även om det är högst otroligt.

Det är med ett leende på läpparna som jag sätter högsta betyg på det här spelet!

Medlemsrecensioner18
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10