Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dark

Dark är väldigt likt Borderlands grafikmässigt. Härlig tecknad stil alltså. Berättelsen handlar om Eric Bane som har precis blivit biten av en vampyr. Han upplever dock konstiga hallucinationer och drabbas av en outhärdlig huvudvärk. Detta upplever han på grund av att hans förvandling aldrig blev fullbordad. Om han inte lyckas att få tag på den vampyr som drack av hans blod och för att sedan dricka hans blod kommer han att förvandlas till en ghoul. Eric kan dock inte klara detta själv utan han får hjälp av andra vampyrer på vägen.

Spelet är bara fokuserat på stealth och det spelas ur tredjepersons-perspektiv. Man har inga vapen till hands utan man får utnyttja de nya krafter man har fått som vampyr istället. Man kan med hjälp av xp som man tjänar från fiender uppgradera till olika förmågor, bättra på din hälsa eller liknande. Eric kan teleportera sig också vilket kan vara väldigt användbart om en fiende tror sig ha en aning om var du befinner dig någonstans. Han har också någon slags vampyrsyn så han kan se genom väggar och därför planera sina anfall på ett enklare sätt. Vi kan välja att ha ihjäl vår fiende på tre olika sätt:
1. Smyga upp bakom ryggen och vrid nacken av honom/slå honom medvetslös.
2. Vi kan dricka hans blod vilket ibland är ett måste.
3. Använda förmågor som vampyr. Vi kan förvandla oss till en lila dimma som man sedan glider ur för att döda vårt byte, bli osynlig eller sätta våra fiender i trams. Valen av förmågor är många så man kan variera sig ganska mycket. Detta är därför anledningen till att dricka blod ur fienden. Gör vi inte det så kan dessa förmågor inte användas.

Bara svårighetsgraden normal tycker jag är helt sinnessjukt svårt. Detta leder till mycket frustration genom spelandet. Något jag inte sett tidigare i spel men sett i det här att varstans på marken kan det ligga splitter från glas eller en tidning eller liknande. Trampar du på detta kommer fienderna att reagera på detta och snabbt undersöka platsen som ljudet kom ifrån. Blir du upptäckt av en vakt så kan du räkna med att du kommer att få hälften så många till efter dig. Att få börja om kan du räkna med. Som tur är så finns det quicksave. Dock kan detta endast användas två gånger per kontrollpunkt på banan.
Det är inte bara vakter som är ute efter dig utan att akta sig för ghouls är också ett måste. Upptäcker dessa dig så måste du snabbt döda dem eller snabbt fly därifrån.

Här börjar mina klagomål...
• Vakterna bryr sig inte ens om ghouls och inte tvärtom heller. BARA DIG.
• När jag på en bana bröt nacken av en vakt som sedan blev hittad av en annan utbrast han;
-What in the hell? Come out, come out wherever you are, you creepy vampire!
Hur visste han att en vampyr var i närheten? Om jag inte minns fel så berättade en vampyr för fem minuter sen för mig att hemligheten att vampyrer faktiskt existerade inte fick avslöjas för någon. Ändå tycktes han känna till detta.
• När man dör så dyker en ruta på skärmen direkt upp där man får välja alternativen; fortsätta, ladda sparande, alternativ eller avsluta. Ofta händer det att man bara trycker på musknappen när man dör utan att reagera på rutan och jag trycker då genast på ''ladda sparande'' så jag får börja om på ett tidigare sparande i spelet.
• När Eric får reda på att han är en vampyr verkar han inte bry sig särskilt mycket. Han verkar inte ens förvånad eller har några frågor om det alls egentligen. Detta beror också mycket på dåligt röstskådespeleri i spelet.
• Sista bossen var något utav det löjligaste jag någonsin sett. Slutet var också förfärligt.
• Munrörelserna är katastrofala och det ser ut som en handdocka som man öppnar och stänger munnen på.
• Spelet är alldeles för kort. Bortsett från alla de gånger jag började om så tog spelet 3 timmar och 15 minuter att klara av. Allt som allt kan jag tänka mig 5 timmar.
• Värdelös banvariation.
• Korkade fiender.
• Alldeles för svårt på de lättare svårighetsgraderna.
• Kass story.

Testad version: PC

Håll er borta från det här spelet tills det reas ut för under hundralappen om ni vill spara pengarna och spendera dem på ett grymt mycket roligare spel. Ni skulle göra mig och er själva en stor tjänst då.

Samlat betyg: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10