Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Last of Us

The Last of us - PS3
The last of us kom tyvärr ut på samma dag som det lilla underbara spelet Animal Crossing New Leaf.. Så jag bestämde mig för att vänta med det här och köpa 3DS XL bundle för 2090 kronor.. Men nu fyllde jag 18 år för ett par dagar sedan och fick det här spelet i födelsedags present av min pojkväns familj. Är the last of us det bästa till PS3? We will see..

Handling/Spelkänsla
The last of us börjar med att man spelar som huvudkaraktären Joels dotter. Hon vaknar upp mitt i natten och letar efter sin far då hon börjar märka att något konstigt börjat hända. Hon ser på tv nyheterna straxt innan hennes pappa kommer hem i panik. Dem tvingas fly huset och blir tvungna att bevittna några extremt hemska saker. Så var äventyret igång.

Spelet utspelar sig för det mesta 40 år (om jag inte mins fel) Efter katastrofen har inträffat. Man får träffa många vänner på sin väg som man bygger upp en relation med. Dialogerna är spännande och naturliga vilket stärker spelets atmosfär ännu mera.

Spelet är hyfsat linjärt. Man går igenom ett par hus letar i skåp efter mat och annat som kan vara bra att ha med sig. Sedan så gömmer man sig för banditer och monster och försöker göra sitt bästa för att inte bli upptäckt. Ganska basic men oj så spännande.

Spelet är till viss del likt ett zombie spel men ändå så långt ifrån. Detta handlar inte om att man ska fly ett visst område eller ta reda på vem som ligger bakom vad som i till exempel Resident Evil serien. Detta handlar mer om att överleva och göra allt man kan för att göra det.

Grafik
Grafiken är lite klurig. Till en början var jag inte ett så värst stort fan av den eftersom att jag tycker att ljuseffekterna känns lite döda på ett sätt och mycket kan ibland bli blurrigt. Men det spelas på ett ca 7 års gammalt system så hur mycket kan man klaga egentligen? Skulle kanske velat ha spelet till Playstation 4 så att det skulle kunna hålla uppe till dagens standard. Men spelet ser suveränt ut för att vara ett PS3 spel så ska absolut inte klaga.

Grafiken känns realistisk och det är stundtals fina effekter.

Designen på världen man spelar i är utmärkt också! Eftersom att det var så pass många år sedan hemskheterna hände så är ser platserna man befinner sig på mycket trashiga och förstörda ut. Och jag bara älskar att man befinner sig i olika årstider eftersom att då skiljer det sig till viss del hur man spelar. Till exempel så har fienderna svårare för att se dig under en snöstorm vilket gör det enklare för dig att smyga igenom.

Kontroll
Kan redan nu säga att kontrollen känns fantastisk! Det ända jag skulle säga är lite halvt som halvt är siktet dock. Jag antar att man siktar lite halv dåligt eftersom att det ska kännas mer verklighets troget.. Men jag tycker ändå att det ska finnas en fin balans med hur verklighetstroget någonting faktiskt ska bli. För om det går för långt så blir det kanske bara frustrerande vilket det kunde bli här.

Navigationen kunde kännas lite halv seg ibland när man skulle byta vapen.. Men jag förstår även här varför. Det tar inte 0 sekunder att leta igenom en hel väska efter grejer.

Förutom dessa små grejer så kan jag inte säga annat än att kontrollen är utmärkt.

Ljud
Det är inga pampiga bakgrunds soundtrack du får här men var inte ledsen för det! För det behövs verkligen inte. Tystnaden är musik nog när det gäller Last of us. Rösterna i spelet är det bästa jag någonsin har hört i ett tv spel! Riktigt proffsigt och magiskt.

Ljudet på alla vapen är suveräna också! Det ända problemet är att enligt mig låter dem lite för högt. Det kanske bara är jag men när jag spelar så har jag en viss volym för att höra vad dem säger men sen när jag drar iväg ett skott med mitt hagelgevär så flyger jag nästan upp ur stolen för att det låter så högt.

Annars så är det legendariskt fint. (Kan man säga så? ha!)

Online
Inte hunnit sätta tänderna riktigt i det här online läget än så kan inte riktigt säga någonting.. Men har hört att det är bra :)

Kort och gott
Som alla andra spel så är detta inte helt fel fritt. Men absolut någonting alldeles fantastiskt.

Handling/Spelkänsla: 10/10
Grafik: 9/10
Kontroll: 9/10
Ljud: 10/10

Totalt: 10/10
En svag tia är det fan i mig värt!

Medlemsrecensioner18
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10